Upucan Srbin na sjeveru Kosova. Ranili su ga kosovski specijalci?

Ilustracija: EPA

SRBIN Milan Jovanović iz Zvečana, gradića na sjeveru Kosova, ranjen je kasno sinoć iz vatrenog oružja nedaleko od tog mjesta u blizini Bistričkog mosta. Portal Kosovo online neslužbeno doznaje da su na njega pucali pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije (Rosu) dok je vozio automobil na cesti od Leposavića prema Zvečanu. Dežurni kirurg KBC-a Kosovska Mitrovica je potvrdio kako je ozlijeđeni muškarac operiran i trenutno se nalazi u sobi za intenzivnu njegu. 

"Nešto poslije 22 sata na naš odjel primljen je pacijent s prostrjelnom ranom koju je zadobio u predjelu desne strane grudnog koša. Doveden je u stanju hemoragijskog šoka, hitno je primljen i operiran. Zaustavljeno je krvarenje i on je trenutno izvan životne opasnosti i smješten je u jedinici intenzivne njege na daljnje praćenje", kazao je dežurni kirurg Nikola Radojičić.

Iz kosovske policije negiraju da su pucali

Direktor Ureda za Kosovo i Metohiju Petar Petković potvrdio je da je kosovska policija sinoć kod Bistričkog mosta na cesti Leposavić-Kosovska Mitrovica pucala na Milana Jovanovića, da je on u stanju šoka prebačen u KBC Kosovska Mitrovica gdje je operiran i da je sada njegovo stanje stabilno.

"Razgovarao sam s njegovom sestrom Nadicom i liječnicima. Milanova rana je s desne strane grudnog koša i par milimetara ga je dijelilo od toga da izgubi život", rekao je Petković za TV Prvu i osudio ovaj napad. Naveo je kako je Jovanović miran, obiteljski čovjek, otac troje djece i taksist po zanimanju.

Iz kosovske policije su odbacili nagađanja kako su oni pucali na Jovanovića, a Petković ih je upitao zbog čega ne žele pokazati snimke kamera s mjesta događaja, piše Telegraf

Pročitajte više