Uragan Dennis pogodio Floridu i Alabamu

URAGAN Dennis u nedjelju je, praćen vjetrovima bržim od 190 km na sat, pogodio floridski poluotok i obalu Alabame noseći krovove i čupajući električne vodove.

Međutim, unatoč strahovima lokalnog stanovništva da bi šteta mogla biti ravna poharanosti što ju je za sobom ostavio uragan Ivan u rujnu, Dennis je ipak zadao slabiji udarac.

Dennis je naglo oslabio krećući se prema sjeveru-sjeverozaopadu kroz Alabamu. U ponedjeljak ujutro pretvorio se u tropsku oluju s vjetrovima jačine 80 kilometara na sat, priopćio je Američki nacionalni centar za uragane.

Ipak, oluja još uvijek može prouzročiti obilne kiše i tornado nad središnjom i sjevernom Alabamom, dijelovima Mississippija i dolinom Tennesseeja, upozorio je centar.

Dennis je prekinuo dovod električne energije u gotovo pola milijuna kućanstava uzduž obale, nosio je krovove i odnio barem jednu kuću u ocean, a neke ulice pretvorio u rijeke. Zasad nema izvješća o poginulima.

Neke od najgorih poplava pogodile su ribarski gradić St.Marks, nedaleko od Tallahasseea, gdje je voda preplavila ulice. Stanovništvo zarobljeno u svojim kućama zbog naglog rasta razine vode evakuira se čamcima.

Pročitajte više