Ured britanskog premijera: Kremlj stoji iza lažnih poziva ministrima

Foto: EPA

BRITANSKI ministar obrane Ben Wallace i ministrica unutarnjih poslova Priti Patel rekli su da su prošlog tjedna bili na meti poziva prevaranata, a ured britanskog premijera otkrio je da su prevaranti neuspješno pokušali kontaktirati i ministricu kulture Nadine Dorries, prenosi BBC.

Premijerov službeni glasnogovornik za te lažne pozive krivi Kremlj.

"Ruska država odgovorna je za lažne telefonske pozive britanskim ministrima prošlog tjedna. Ovo je standardna praksa za ruske informacijske operacije, a dezinformacije su taktika Kremlja kako bi nas odvratili od svojih ilegalnih aktivnosti u Ukrajini i kršenja ljudskih prava koja se tamo događaju", rekao je glasnogovornik premijera.

Žele odvratiti pažnju od svojih aktivnosti u Ukrajini, kaže glasnogovornik

"Vidimo niz priča koje ometaju pažnju, kao i laži iz Kremlja, što odražava Putinov očaj dok nastoji sakriti razmjere sukoba i ruskih propusta na bojnom polju", dodaje.

Wallace je ranije rekao da vjeruje da Rusija stoji iza lažnih poziva, ali ovo je prvi put da je britanska vlada izravno okrivila Kremlj. Strahuje se da bi Rusi mogli obraditi snimke dobivene lažnim pozivima u pokušaju da osramote Britaniju.

Pročitajte više