Urednik Novosti: Molio sam i HOS-ovce da me pošalju na ratište, ali bio sam premlad

Foto: FAH

IVICA ĐIKIĆ, glavni urednik časopisa Novosti osvrnuo se na izjavu HDZ-ova Jasena Mesića koji je rekao kako postoje informacije da su se i urednici "Novosti" u mladim danima mogli "uhvatiti u sličnim situacijama na koje ne bi bili ponosni".

Mesić je pritom aludirao na članak u Novostima koje su objavile kako je ministar kulture za časopis "NDH" pisao članke u kojima veliča ustaški režim popraćeno fotografijom u kojoj Hasanbegović pozira s kapom nalik ustaškoj u društvu Velimira Bujanca.
 

"Vidim da opet kreće ista stara priča, pa evo... Rođen 1977., kod nas rat počeo u travnju 1992., a meni otac umro četiri mjeseca ranije, majka me sama nije mogla zaustaviti da počnem obilaziti razne štabove, uključujući i stožer HOS-a, molio sam i kumio da mi daju uniformu i pošalju me na ratište, ali svi su me slali kući, majci i braći. Nisu me htjeli, bio sam premlad. Stjecajem okolnosti, u svibnju 1992., falsificirajući podatke o godini rođenja, postao sam dopisnik Hine iz Tomislavgrada i počeo pisati za Tomislavgradske ratne novine. Od siječnja 1994. dopisnik Slobodne Dalmacije. Obišao kao reporter sva ratišta od Mostara preko Kupresa, Livna i Gornjeg Vakufa do Jajca i Šipova. Tekstova i svjedoka je mnogo, jedan od njih je, recimo, i general Željko Glasnović. Pisao puno, vjerojatno i puno gluposti. Cijelo vrijeme paralelno pohađao gimnaziju, maturirao u rano ljeto 1995. U jesen te godine došao na studij u Zagreb i u Dopisništvo Slobodne Dalmacije. Krajem 1996. počeo raditi u Feralu. Eto, ukratko", napisao je Đikić na Facebooku.

 

Vidim da opet kreće ista stara priča, pa evo... Rođen 1977., kod nas rat počeo u travnju 1992., a meni otac umro četiri...

Posted by Ivica Đikić on Thursday, 11 February 2016

Pročitajte više