Urušio se pod bolnice u Srbiji, skupa medicinska oprema propala u podrum

POD patološkog laboratorija bolnice u Gornjem Milanovcu u Srbiji iz nepoznatih se razloga urušio noćas, a skupa medicinska oprema koja je propala u podrum uništena je.

Na sreću po zaposlene u laboratoriju, pod je propao tijekom noći kada u prostoriji nije bilo nikoga, pa nitko od djelatnika laboratorija nije ozlijeđen, no medicinska oprema vrijedna oko 100.000 eura posve je uništena, prenosi Blic. Medicinska sestra koja je jutros došla na posao gotovo je propala u bezdan dubok više od dva metra, na dnu kojega je bio krš građevinskog materijala, namještaja i polomljene opreme.

Razlozi propadanja poda u zgradi, koja je izgrađena 30-ih godina prošlog stoljeća, ali je 70-ih temeljito obnovljena, još nisu poznati, no zaposleni upozoravaju kako će im nedostatak laboratorije i opreme izazvati velike probleme, jer će usluge laboratorijskih analiza za svoje pacijente sada morati tražiti od ostalih medicinskih ustanova u gradu, što će izazvati duga čekanja pacijenata na rezultate analiza, ali i dodatni trošak za bolnicu.

Pročitajte više