Uskok će istražiti budućeg ministra pravosuđa?

HDZ-OV kandidat za ministra pravosuđa Dražen Bošnjaković jedan je od svjedoka u istrazi o poslovanju Fimi-medije i Plinacroa, a navodno bi uskoro i sam mogao postati predmetom istrage DORH-a i Uskoka. Naime, Nacional doznaje kako istražitelje zanima i je li Bošnjaković iskoristio svoju poziciju u Plinacrou, gdje je potpredsjednik Nadzornog odbora, kako bi osigurao poslove Centru za kombinirani transport Zagreb, tvrtki u kojoj ima vlasnički udio od dva posto. Iako se radi o minornom udjelu, njegova pozicija u državnom Plinacrou dovodi ga u sukob interesa.

Zanimljivo je kako, prema informacijama tjednika, cjelokupna vlasnička struktura tvrtke nije poznata, no doznaju kako je tijekom protekle dvije godine ostvarila oko 650 milijuna kuna prihoda i 12 milijuna kuna dobiti, a na poslovima s državnim Plinacroom zaradila je oko 42 milijuna kuna.

Predsjednica uprave Centra je Nevenka Dasović Žigić, a predsjednik Nadzornog odbora je Ivan Štih, koji je navodno i većinski vlasnik tvrtke, a na kojega je Bošnjaković prenio pravo upravljanja dionicama nakon što je imenovan državnim tajnikom.

Pročitajte više