USKOK optužio građevinskog inspektora za primanje mita

URED za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) podnio je optužnicu protiv građevinskog inspektora iz Jelse Josipa Makjanića kojega tereti da je od jednog francuskog investitora primio 3.000 eura mita.

Prema USKOK-ovoj optužnici, Makjanić je kao građevinski inspektor Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, od 7. do 14. prosinca 2004. u Jelsi, više puta od francuskog državljanina, investitora koji je gradio apartmane, tražio 3.000 eura kako ga ne bi prekršajno prijavio zbog nepravilnosti u izgradnji i kako bi odustao od daljnjeg nadziranja gradnje.

Francuski državljanin je slučaj prijavio prijavio USKOK-u i policiji koja je Makjanića uhitila 14. prosinca, nakon što je u jutarnjim satima u svom uredu u Jelsi uzeo mito. USKOK je tada izvijestio da je policija koristila tajne izvide.

Uz Makjanića, USKOK je optužio i Vladimira Vrankovića koji je navodno pomogao u uzimanju mita. Njega se tereti da je u dogovoru s Makjanićem uvjeravao francuskog državljanina da mora dati novac kako građevinski inspektor "ne bi poduzimao daljnje radnje u skladu sa svojim zakonskim ovlastima".

Pročitajte više