Uskoro imenovanje voditelja radnih skupina za pregovore s EU

MINISTAR vanjskih poslova Miomir Žužul najavio je danas na aktualnom prijepodnevu u Hrvatskom saboru da će Vlada uskoro imenovati voditelje radnih skupina za pregovore s Europskom unijom (EU).

Također je odbacio tvrdnje zastupnika HSS-a Zlatka Tomčića da Vlada lošim pripremama za pregovore riskira ulazak Hrvatske u EU.

Ministar Žužul je istaknuo da je Vlada već napravila niz priprema za pregovore, da je dobro proučila način na koji je pregovore obavilo deset novih članica EU, te da će uskoro imenovati voditelje radnih skupina koje će voditi pregovore.

Odbacio je nagađanja da će se pred Hrvatsku postavljati neki novi uvjeti za ulazak u EU, drugačiji od onih koji se postavljaju pred ostale kandidate.

Ministar vanjskih poslova odbacio je i tvrdnje da je Vlada, time što još nije imenovala pregovarački tim te razradila pregovaračku strategiju, pokazala nespremnost za pregovaranje te time ugrozila rezultate pregovora i pozitivan ishod referenduma.

Hrvatski sabor završio je aktualno prijepodne, a nakon stanke u nastavku sjednice, krenut će s raspravom po jutros utvrđenom dnevnom redu.

Pročitajte više