Uskoro odluka o nastavku suđenja za ubojstvo Zorana Đinđića

OVOGA tjedna bit će obavljen neuropsihijatrijski i liječnički pregled Dušana Krsmanovića, trećeoptuženoga za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića, kako bi se ustanovilo je li on sposoban prisustvovati suđenju, izjavila je u ponedjeljak Maja Kovačević Tomić, glasnogovornica Specijalnog suda za borbu protiv organiziranog kriminala u Beogradu.

Nakon što pregled optuženog Krsmanovića bude obavljen, sudsko vijeće Specijalnog suda odlučit će kad će suđenje, koje je počelo 22. prosinca prošle godine, biti nastavljeno, kazala je sutkinja Kovačević Tomić novinarima.

Suđenje je prekinuto 25. prosinca prošle godine, nakon što je pročitana izjava koju je u prethodnom postupku dao drugooptuženi Zvezdan Jovanović, optužen da je snajperskom puškom ubio premijera i ranio njegovog tjelohranitelja, a potom se trećeoptuženi Krsmanović trebao izjasniti o optužnici, ali su njegovi odvjetnici tvrdili da on zdravstveno nije sposoban prisustvovati suđenju.

Prvooptuženi za ubojstvo premijera Đinđića 12. ožujka prošle godine, Milorad Luković Legija, bivši zapovjednik Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije, još je u bijegu, kao i još neki članovi "zemunskog klana" obuhvaćeni optužnicom.

(Hina) tta nab

Pročitajte više