Uskrsne čestitke predsjednika Sabora i ministra rada i socijalne skrbi

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Zlatko Tomčić čestitao je u ime svih zastupnika Hrvatskog sabora i svoje osobno ime Uskrs svim hrvatskim građanima katoličke vjeroispovijedi.

"Ovogodišnji Uskrs dočekujemo u posebnim okolnostima skorašnjeg dolaska Svetog Oca u Hrvatsku. To je razlog istinskog veselja i velike svetkovine", stoji u čestitki.

Tomčić podsjeća kako je vrijeme buđenja nade i vjere u pobjedu dobra nad zlom, života nad smrću poruka koju Papa Ivan Pavao II. neumorno svjedoči današnjem svijetu.

"Posjet Svetog Oca našoj domovini za sve njezine građane bit će nov poticaj brzu i svekoliku razvoju, na dobrobit svakog čovjeka. Bit će to istinska potpora ustrajnosti na započetu putu Hrvatske prema punim integracijama u europsko društvo i nastavku izgradnje našeg društva na kršćanskim temeljima, na kojima počiva cjelokupna tradicija i kultura", ističe predsjednik Sabora.

Dodaje kako Hrvatska za to ima uvjete i sposobnost, ali i potrebu da spozna vlastite vrijednosti.

I ministar rada i socijalne skrbi Davorko Vidović poslao je čestitku u povodu najvećega kršćanskog blagdana Uskrsa, blagdana mira, ljubavi, vjere i nade.

Svim kršćanskim vjernicima koji rade u sustavu socijalne skrbi, svim nevladinim udrugama koji pridonose ublaživanju socijalnih nedaća onih kojima je potrebna pomoć drugih, svim umirovljenicima, radnicima, trenutačno nezaposlenima, kao i svim korisnicima našeg sustava najiskrenije čestitam Uskrs, navodi Vidović.

Poželio im je da blagdane provedu u miru i ljubavi s vjerom i nadom da ljudska dobrota, suosjećanost i solidarnost pružaju utjehu onima kojima su upućeni i oplemenjuju onoga koji tako živi.

(Hina) pp ln

Pročitajte više