Uspješna obnova na vrličkom području

NA VRLIČKOM području, koje je cijelo vrijeme Domovinskog rata bilo pod okupacijom i teško stradalo, do sada je dosta učinjeno na obnovi i oživljavanju gospodarstva, ocjenjuju čelnici vrličkog Poglavarstva.

Upravo su počeli radovi na uređenju i asfaltiranju preostalih 12 kilometara nerazvrstanih cesta kao i zamjena dotrajale vodovodne mreže u samom gradu, u što će biti utrošeno 5,5 milijuna kuna, koje je osiguralo Ministarstvo prometa, mora i razvitka. Inače, sva vrlička sela imaju tekuću pitku vodu.

Nakon što je uspješno završena obnova svih obiteljskih kuća Hrvata na tom području, sada je u tijeku i obnova kuća građana srpske nacionalnosti. Pristiglo je oko 200 zahtjeva za obnovu kuća tih obitelji, a do sada je riješeno ili je u tijeku obnova njih 50-ak, rekao je član Poglavarstva grada Branko Maras.

I gospodarstvo je krenulo na vrličkom području u kojemu, zajedno s uslužnim djelatnostima i službama, radi ukupno 400 Vrličana, dok ih još 200 čeka na zaposlenje. U tom kraju ima i 20-ak obiteljskih gospodarstava koja se uspješno bave stočarstvom i voćarskom proizvodnjom, u čemu su posebno zastupljene jabuke kojih je do sada zasađeno više od 30 tisuća stabala, doznaje se u vrličkom Poglavarstvu.

Pročitajte više