Utvrđen datum i mjesto biskupskoga ređenja Martina Vidovića

Biskupsko ređenje novoimenovanoga nuncija msgr. Martina Vidovića bit će u Splitu na blagdan Krista Kralja, 21. studenoga, u 10 sati u konkatedrali sv. Petra, izvijestio je predstojnik Tiskovnoga ureda Splitskomakarske nadbiskupije Ivan Bodrožić.

Sveti Otac 15. rujna imenovao je msgr. Martina Vidovića, svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije i dosadašnjeg dužnosnika papina državnog tajništva, nuncijem u Bjelorusiji i naslovnim nadbiskupom drevne Ninske nadbiskupije.

Reditelj će biti kardinal Angelo Sodano, državni tajnik Njegove Svetosti Ivana Pavla II., a sureditelji nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, nadbiskup splitsko-makarski msgr. Marin Barišić i ostali nazočni biskupi.

Msgr. Vidović rođen je u Vidonjama (kod Metkovića) 15. srpnja 1953., a za svećenika je zaređen 28. svibnja 1989. u Rimu.

U Rimu je završio i filozofsko-teološki studij, a zatim je specijalizirao liturgiku i kanonsko pravo. Sudjelovao je u pripremi svih Papinih pohoda Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Novoimenovani nadbiskup bio je novinar-urednik na Vatikanskom radiju za hrvatski odjel od 1983. do 1994. Od 1994. dužnosnik je papina državnog tajništva, a istodobno je radio i u Tajništvu Apostolske nuncijature Bosne i Hercegovine do 1999.

(Hina) pp/xmc ymc

Pročitajte više