Uz Mlinarića, Sanader se rješava i ministrice pravosuđa?

IAKO iz Vlade poručuju da još uvijek aktualni ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić odlazi zbog lošeg zdravstvenog stanja, a ne pritiska EU na Hrvatsku uoči sastanka radne skupine EU s premijerom Sanaderom i Carlom del Ponte, čini se da bi zbog velikih propusta u baratanju tajnim informacijama još jedno ministarstvo moglo dobiti novog šefa.

Kako doznaje Večernji list, premijer Sanader je i prije afere s curenjem informacije o lokaciji Hrvoja Petrača u javnost razmišljao o smjeni Marijana Mlinarića, ali i ministrice pravosuđa Vesne Škare-Ožbolt.

Uz smjenu ministra MUP-a povezuje se objava dokumenta u kojem britanske tajne službe predlažu hrvatskoj policiji niz konkretnih mjera za hvatanje odbjeglog generala Gotovine. Mlinarić je, piše "Večernji", navodno kopirao tajni dokument i podijelio ga 20-orici niže rangiranih djelatnika MUP-a, pa je isti vrlo brzo završio u rukama novinara.

Zanimljivo je napomenuti da je Mlinarić otišao na bolovanje samo dva dana prije nego što je POA počela istraživati kako je tajni dokument dospio u javnost iz Mlinarićevog ministarstva.

Što se tiče ministrice pravosuđa Vesne Škare-Ožbolt, prema saznanjima Večernjeg lista upravo nju tajne službe sumnjiče da često dojavljuje tajne informacije medijima, ali bi ona kao jedini predstavnik koalicijskog partnera DC-a u Vladi ipak mogla ostati dok ne završe lokalni izbori.

Tajne službe smatraju da je upravo Škare-Ožbolt članica Vijeća za nacionalnu sigurnost koja je novinarima dojavila da se navodni Gotovinin pomagač Hrvoje Petrač nalazi u Izraelu, ali i priču o Juri Kapetanoviću koji je po nalogu Vlade kontaktirao s odbjeglim generalom.

Pročitajte više