PROGNOZA PO GRADOVIMA Uživajte u zadnjem toplom vikendu, sljedeći tjedan stiže promjena

Foto: 123rf

PRED NAMA je posljednji vikend u kolovozu, koji će ujedno biti i posljednji vikend pod toplinskim valom i temperaturama preko 30 °C, barem prema trenutnim prognozama.


Kako javlja DHMZ, temperature u Hrvatskoj doseći će maksimalnih 35 °C ovog vikenda, dok nas sljedećeg četvrtka očekuje obilna kiša koja će smanjiti temperature širom zemlje za 10 °C.

Slavonija i Baranja

Slavoniju i Baranju, kao i ostatak zemlje, ovog vikenda očekuju visoke temperature koje će dosezati preko 30 °C. 

Očekuje se vedro i sunčano vrijeme s temperaturama koje će se kretati od 16 do 20 °C, dok će dnevne temperature dosezati 34 °C.

U Slavoniji i Baranji je mala količina kiše moguća već u ponedjeljak, a donijet će manje osvježenje te će se dnevne temperature tako kretati od 27 do 29 °C u danima od ponedjeljka do četvrtka.

U četvrtak se pak ponovno očekuje kiša koja će rashladiti istok zemlje i spustiti temperature na 15 °C u jutarnjim satima, odnosno na 25 °C tijekom dana.



Zagreb i središnja Hrvatska

Područje Zagreba i središnje Hrvatske tijekom nadolazećeg vikenda očekuje vedro i toplo vrijeme, s mogućnošću male naoblake. Temperature će se kretati od 16 do 19 °C u jutarnjim satima, pa sve do 34 °C u popodnevnim satima. U ponedjeljak je moguća promjenjiva naoblaka uz manju količinu kiše koja će sniziti temperature za nekoliko stupnjeva.


Ozbiljnija promjena vremena očekuje se u četvrtak, kada će oblačno vrijeme uz malu količinu kiše temperature u jutarnjim satima spustiti na 14 do 15 °C, odnosno na 20 do 21 °C u popodnevnim satima. 



Sjeverna Hrvatska

U sjevernoj Hrvatskoj bi već sutra moglo doći do slabe kiše koja neće značajno utjecati na temperature. Tako se tijekom vikenda u jutarnjim satima očekuju temperature od 16 do 19 °C, odnosno 31 do 32 °C u popodnevnim satima.

Promjenjiva naoblaka uz manju količinu kiše očekuje se već u nedjelju, a nastavit će se i u ponedjeljak te tako sniziti temperature na 16 do 18 °C  u jutarnjim satima, odnosno 24 do 29 °C  u popodnevnim satima.

Kiša koja se očekuje u četvrtak dovest će do značajnijeg spuštanja temperature, pa se tako u jutarnjim satima očekuje 12 °C, a u popodnevnim 21 °C.



Istra i sjeverni Jadran

Na području Istre temperature tijekom vikenda neće prelaziti 30 °C, s jutarnjim temperaturama od 22 do 24 °C u jutarnjim satima, te 28 do 30 °C u popodnevnim satima. Očekuje se sunčano vrijeme s malom naoblakom preko dana. Iste vrijednosti očekuju se tijekom tjedna sve do srijede, kada se očekuje promjenjivo oblačno s malom količinom kiše.

Isto će se nastaviti i u četvrtak, kada će se temperature spustiti ispod 20 °C u jutarnjim satima te na maksimalnih 24 °C u popodnevnim satima.



Lika i Gorski kotar

Područje Like i Gorskog kotara tijekom vikenda očekuju temperature od 13 do 15 °C u jutarnjim satima dok će u popodnevnim satima doseći od 29 do 31 °C. Vrijeme će biti vedro i toplo sve do ponedjeljka kada se očekuje promjenjivo oblačno uz malu količinu kiše.

Temperature će se preko tjedna kretati od 12 do 17 °C u jutarnjim satima, do 25, odnosno 29°C u popodnevnim satima, uz malo naoblake. Tako će se zadržati sve do četvrtka kada se u nekim predjelima očekuje manja, a u nekima znatna količina kiše koja će jutarnje temperature sniziti na 11 do 12 °C, a popodnevne na 17 do maksimalnih 20 °C.



Središnji Jadran

Područje središnjeg Jadrana očekuje vedro i sunčano vrijeme tijekom vikenda, dok će temperature u jutarnjim satima dosezati od 19 do 23 °C, odnosno od 27 do 32 °C u popodnevnim satima.

Za razliku od ostatka zemlje, gdje se u ponedjeljak očekuje lakše osvježenje u obliku kiše, u središnjoj Hrvatskoj se u ponedjeljak očekuju najviše temperature koje će se kretati od 21 do 22 °C  u jutarnjim satima do 30, odnosno 35 °C u popodnevnim satima.

Vruće i vedro vrijeme očekuje se sve do četvrtka kada se očekuje pad temperatura na 18 °C u jutarnjim satima, odnosno 24 do 27 °C u popodnevnim satima, koje će uzrokovati promjenjivo oblačno vrijeme uz malu količinu kiše.



Jug Hrvatske

Na jugu zemlje se tijekom vikenda očekuje vedro i sunčano vrijeme, ali temperature neće prelaziti 30 °C. Tako se u jutarnjim satima očekuju vrijednosti od 20 do 21 °C, dok će u popodnevnim doseći 28 °C.

Iste vrijednosti zadržat će se cijelog tjedna, uz iznimku sljedećeg četvrtka kada se očekuje mala naoblaka koja će sniziti temperature za par stupnjeva.

Pročitajte više