VIDEO Marić brani brata i napada Mostovce: Zbog njega nisu mijenjani statuti

Foto: Index

SVETIMIR MARIĆ, brat ministra Gorana Marića, dao je ostavku na mjesto člana Uprave društva Tehnički servisi željezničkih vozila.

Njegov brat, ministar Goran Marić, najavio je da će se o tom slučaju očitovati u 13 sati na konferenciji za novinare u Ministarstvu državne imovine.

"Ničim nisam utjecao na odluku o imenovanju mog brata na mjesto člana uprave u tvrtki kćerki HŽ-a. On nije dobio funkciju u HŽ-u jer je moj brat. On se odrekao funkcije da se mene neopravdano napada. On ništa nije dobio što mu po stručnosti ne pripada. Njegova ostavka je njegova stvar, ja nisam siguran da bih ja to učinio na njegovom mjestu. Ali on je takav. Ne dopuštam da se uspoređuje neusporedivo. Zbog njega se ne mijenjaju statuti, pravilnici i uvjeti, on odgovara svim uvjetima za svako radno mjesto. Moj brat ne treba brata da ga vodi kroz njegov profesionalni životopis, on je čist, zavidan i besprijekoran. On je u sustavu HŽ-a preko 20 godina, on je diplomirani iniženjer prometa, profesor, menadžer u pet mandata. On je provjereni kadar sustava HŽ-a", rekao je Marić dodavši da je njegov brat bez mrlje.

"Pitam se je li poželjno imati brata, je li zabranjeno imati brata. Čuo sam opasku da sam se u korizmi odrekao brata. Ja se nemam čega odricati u korizmi", rekao je Marić. Rekao je da se nisu vidjeli tri mjeseca, ali da to nije stvar odnosa već je razlog tome način na koji obojica žive.

"Svi koji me znaju, znaju koji je moj postulat o vezama i preporukama. A to je da je čovjek sam sebi najbolja preporuka. A što preporučiti najstarijem bratu Anti? On je, kao dragovoljac Domovinskog rata već godinama bez posla, a takav će vjerojatno i ostati", zaključio je Marić.

Pročitajte više