Šatoraši dozvolili HDZ-u da smijeni Crnoju

Foto: Index

U 12 SATI u šatoru ispred Ministarstva branitelja započela je konferencija za medije. Ispred šatoraša konferenciju su sazvali vođe prosvjeda u Savskoj Dražen Jukić, Đuro Glogoški i Josip Klemm. A nakon pressice poslali su i priopćenje medijima.

"Nećemo se miješati u slučaj Crnoje"

"Vezano za brojne upite medija o tome kako se odnosimo prema navodima kako se branitelji namjeravaju pobuniti ili dignuti na noge ukoliko se smijeni ministar branitelja Mijo Crnoja, mi niže potpisani ovim putem Vas izvješćujemo kako se nemamo namjeru miješati u slučaj ministra Crnoje.

Smatramo da odluka o tome isključivo u nadležnosti premijera i koalicijske Vlade i vjerujemo da će biti donesena u skladu sa zakonima RH. Borili smo se i zalažemo se za pravnu državu i smatramo kako se njenih principa moraju pridržavati i provoditi ih svi sudionici političkog života.

Također, podsjećamo da je naše javno djelovanje usmjereno isključivo na boljitak branitelja i invalida proizašlih iz Domovinskog rata kao i svih stanovnika Republike Hrvatske", stoji u priopćenju koje su nakon pressice medijima poslali Dražimir Jukić, Đuro Glogoški i Josip Klemm.

Tijek pressice:

Jedan od vođa prosvjeda Josip Klemm osvrnuo se na situaciju oko novog minsitra Mije Crnoje.

12:12 "S ovog stola smo otvorili mnoge teme. Ne želimo dijeliti "mi ili oni" kao što je htio Milanović rekao. Želimo da se građani osjećaju sigurno. Mnogo puta sam sudjelovao u prosvjedu
Branitelji se jasno ograđuju od poklika iz Drugog svjetskog rata. Na zadnjem prosvjedu za slobodu medija nismo išli da bi vrijeđali nego da bi dali potporu vama novinarima. Neću reći da je možda netko ubačen na prosvjed da uzvikuje to", rekao je Klemm.

"Prije tri godine smo dali priopćenje, nismo krenuli u prosvjed protiv građana srpske nacionalnosti", dodao je Klemm.

12:09 "Svi su nam rekli da smo ispolitizirani, mi smo ovdje zbog branitelja. Mi smo predsjedniku Sabora rekli da postoje kratkoročni i dugoročni problemi, dok ne vidimo da se kratkoročni problemi ne rješavaju, mi stojimo ovdje.

Mi nismo suci. Ako se dokaže da je Crnoja prekršio zakon on će otići sa te funkcije. Ako je kriv branitelji će tražiti njegovu ostavku", rekao je Klemm.

12:07 "Gospodin Karamarko nikad nije izjavio da će branitelji ići u rat zbog Crnoje, kako su prenijeli neki mediji, kazao je Klemm. 'To je laž'.

"Branitelji u Savskoj 66 sigurno neće dopustiti nove sukobe, mi smo ratovali od 91. do 95. za demokraciju", rekao je Klemm komentiravši izjave Tomislava Karamarka.

 

Pročitajte više