Uznemirujuće fotografije: Djeca na istoku Afrike bez hrane i vode

SUŠA u istočnoj Africi u opasnost je dovela 12 milijuna ljudi, a stanje je najkritičnije u Somaliji gdje je Un i službeno proglasio stanje gladi u dvije južne pokrajine. Ta područja kontroliraju islamski radikali koji zabranjuju dolazak humanitaraca na njihov teritorij.

Najgora suša koja je u posljednjih 60 godina pogodila istočnu Afriku uzrokuje tragedije na svakom koraku. Tisuće ljudi bježe iz najpogođenijih predjela regije, uz nadu da će se dokopati kampova u Keniji gdje ih možda čeka spas, iako je i tamo situacija daleko od sjajne.

Hrvatski Crveni križ poziva na pomoć stanovništvu istoččne Afrike, donacije se mogu izvršiti uplatom na žiro račun Hrvatskog Crvenog križa broj 2340009-1511555516 (poziv na broj odobrenja 06)
ili on-line donacijom na www.hck.hr. Sva prikupljena novčana sredstva bit će upućena Međunarodnoj federaciji društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca koja koordinira i provodi akciju pomoći. O svim aktivnostima Međunarodne federacije u zemljama istočne Afrike više možete saznati na: www.ifrc.org

Kakva je situacija na istoku Afrike, možete vidjeti na agencijskim fotografijama.

Pročitajte više