Uznemirujuće fotografije: U Mostaru pronađen mučen i ustrijeljen pas

U CENTRU Mostara, na Musali, danas ujutro volonterka Udruge za zaštitu životinja Prijatelji Mostar naišla je na psa u lokvi krvi. Unatoč naporima veterinara da psa spase, nesretna životinja je uginula u poslijepodnevnim satima. Prema riječima predsjednice udruge Aide Čizmić koje prenosi portal Sarajevo-x, veterinarskim pregledom ustanovljeno je da je u psa pucano iz vatrenog oružja te da je metak završio u plućima. Pas je sve do poslijepodnevnih sati bio živ i na oporavku u veterinarskoj stanici, ali unatoč naporima liječnika nije preživio.

Šokirana Čizmić naglasila je da Zakon o zaštiti životinja izričito naglašava da je zabranjeno životinju bez opravdanog razloga ubiti. Kazneni zakon u svom članu 318. izričito naglašava novčane i kazne zatvora za osobe koje bez opravdanog razloga ubijaju životinje. "Da ne spominjemo da je istim krivičnim zakonom zabranjeno nositi oružje i upotrebljavati oružje u naseljenoj zoni", istakla je Čizmić.

Čizmić je dodatno šokirana i mostarskom policijom koja je tek nakon njezina nagovaranja napisala prijavu, a do mjesta na kojem je pronađen nesretni pas nitko od policijskih službenika nije otišao.

Pročitajte više