UZNEMIRUJUĆE Nasilnica u Engleskoj vukla curu po podu, druge cure navijale i snimale mobitelima

Screenshot: YouTube

NA internetu je osvanuo video snimljen u Manchesteru koji prikazuje brutalno vršnjačko nasilje jedne tinejdžerke nad drugom.

Napad je snimilo mnogo svjedoka te je video u kratkom roku završio na društvenim mrežama. Žrtva Abbie McCarthy ima tek 15 godina, no već je morala promijeniti školu zbog nasilja u razredu. Njezina majka Carly opisala je kako vršnjaci zlostavljaju njezinu kćer.

"Svakog dana dolazi kući u modricama. Rekla mi je da je razredni kolege stalno guraju i udaraju, a čak su joj i stavljali ljepilo u kosu", rekla je Carly za Daily Mail.

U videu koji traje minutu čuje se i vidi kako kolegica na livadi prijeti Abbie, baca je na pod i vuče za kosu. Navodno je Abbie okolo širila ružne glasine o ocu dotične djevojke.

U prosjeku zlostavljan svaki peti učenik

"Pričaj opet tako o mom ocu ako se usudiš. Izazivam te. Mrtva si!", rekla je nasilnica izudaranoj Abbie. Ostali kolege ismijavali su Abbie jer se "gotovo rasplakala", što se također čuje na snimci. Istu večer, Abbiejina majka Carly prijavila je napad policiji u Manchesteru nakon što se video počeo munjevito širiti društvenim mrežama.

"Bila sam zgrožena. Abbie je imala ogromnu oteklinu na glavi. Odmah sam je odvela doktoru", rekla je Carly i dodala da inzistira da ljudi pogledaju video kako bi shvatili koliko je nasilja među djecom i da se zlostavljači ne bi smjeli izvući bez posljedica.

Statistika britanskog Nacionalnog centra za sprečavanje zlostavljanja otkriva da je u Velikoj Britaniji u prosjeku jedan od pet učenika zlostavljan (20,8%).

Pročitajte više