UZNEMIRUJUĆE Vrane u Osijeku ubijene i obješene na stupove

U BLIZINI Poljoprivredne i veterinarske škole u Osijeku zabilježeni su stravični prizori. 

Fotografije koje su se ubrzo proširile društvenim mrežama prikazuju mrtve vrane koje su obješene na stupove vezanih nogu. 

Fotografija ubijene vrane objavljena je na Facebook stranici Malina on Wheels kojoj je fotografija poslana u inbox.

Osoba koja je stranici poslala fotografije šest stupova na kojima su ubijene i obješene vrane zatražila je da, ako je to moguće, provjere čija je to ideja i tko je odgovoran.

Upozoravamo vas da je fotografija uznemirujuća!

Iz škole kraj koje je zemljište poručili da nemaju veze s navedenim

Na stranicu je uz fotografije poslan sljedeći tekst:

“Molim vas možete li provjeriti čija je ovo ideja?! Na njivi iza Poljoprivredne i veterinarske škole nikli su stupovi (zamke) na koje su se uhvatile vrane. Šest stupova s obješenim životinjama.”

U komentarima su se ispod Facebook objave na spomenutoj stranici brzo oglasili iz spomenute škole u čijoj je blizini navedeno zemljište, rekavši kako nemaju nikakve veze s navedenim.

“Poljoprivredna i veterinarska škola nema apsolutno nikakve veze s gore navedenim objedama. Niti je usjev, niti zemlja u posjedu škole”, poručili su. 

Predsjednik lovačkog društva: "Nadam se da će počinitelji biti kažnjeni"

Glas Slavonije je pak kontaktirao Lovačko društvo Mursa od kojeg su pokušali dobiti više informacija o ovom događaju. 

Iako predsjednik društva Domin Stanušić nije osobno vidio spomenute stupove, poručio je da su ih najvjerojatnije objesili poljoprivrednici kako bi preplašili druge vrane i sačuvali usjeve.

“Mogu pretpostaviti kako su ih objesili - naopačke, odnosno za noge da izgledaju što strašnije, i to zato što su im u tom položaju raširena krila. Da su ih objesili za glavu, krila bi bila skupljena i ne bi, prema njihovu mišljenju, bilo nikakvog efekta. Toga doista nema ni u filmovima i strašno je što se te obješene ptice zapravo nalaze u našem lovištu”, rekao je za Glas Slavonije.

Pojasnio je i da su vrane vjerojatno najprije otrovane pa obješene za stup.

“Moram priznati da nikada nisam vidio takav prizor i doista je strašno! Nadam se da će počinitelji biti kažnjeni za ovo jer u lovištima nitko ne smije imati bilo kakve aktivnosti osim lovaca, odnosno udruge koja djeluje na određenom području. U ovom slučaju to je LD ‘Mursa‘ i mogu reći da smo ogorčeni”, zaključio je. 

Slična situacija i prije mjesec dana

Glas dodaje i kako je prije mjesec dana u Osijeku bilo mrtvih vrana. U Parku kralja Petra Krešimira IV. pronađene su uginule ptice, a snimljene su i u Perivoju kralja Tomislava.  

Jednu Osječanku je prizor sablaznio jer je velik broj vrana ležao po cijelom parku.

“Cijeli je Perivoj kralja Tomislava prepun uginulih vrana! Ne samo da je to ružan prizor nego ima pasa koje privlače uginule ptice  pa ih čupaju i razbacuju uokolo. Ovo je doista jezivo i nedopustivo u samom centru grada”, rekla je za Glas Osječanka.

 

Pročitajte više