V. Pusić: Manje od 15 mandata - neuspjeh

ZA PREDSJEDNICU HNS-a Vesnu Pusić bit će neuspjeh ako stranka na izborim osvoji manje od 15 zastupničkih mjesta jer, kako je rekla danas na tiskovnoj konferenciji u Bjelovaru, očekuje oko 20 mjesta. L

Govoreći o programima HNS-a, izjavila je kako će HNS i nakon izbora ljude u izvršnoj vlasti, "što je bila i dosadašnja odlika stranke, birati po sposobnosti ne samo da stvaraju ideje nego i da ih provode". Na novinarski upit Pusić je rekla da se HNS ne odriče stručnjaka, spomenuvši Antu Nobila kao glavnog tvorca stranačke reforme pravosuđa, po kojoj bi se oko milijun i pol sudskih predmeta trebalo riješiti u četiri godine.

U II. izbornoj jedinici očekujemo dva zastupnička mjesta, a ako članovi stranke bolje predstave svoje programe, moguća su i tri, istaknula je predsjednica HNS-a koja je s prvim na listi HNS-a u toj izbornoj jedinici Stankom Kovačom, predsjednikom Uprave Hrvatskih autocesta, i drugim kandidatima danas razgovarala s građanima i pila s njima kavu u Križevcima i Koprivnici.

U Križevcima je mladima u udruzi "Klark" u njihovu "cyber klubu" na pitanja o srednjoškolskom i visokoškolskom obrazovanju te zapošljavanju odgovorila da postotak od 7,2 s visokom i 11,5 s višom spremom treba povećati na barem 20 posto s visokom spremom kao u EU. Između jednoga vrhunskog sveučilišta ili mreže kvalitetnih visokoškolskih ustanova HNS je za takvu mrežu u cijeloj Hrvatskoj.

Na Zrinskom trgu u Koprivnici Vesna Pusić je predstavila prvoga na izbornoj listi II. izborne jedinice Stanka Kovača, rekavši da je on jedan od najzaslužnijih za gradnju 150 kilometara hrvatskih autocesta.

Najvažniji dio program u toj izbornoj jedinci je pripremiti poljoprivredu za konkurentnost na europskom tržištu, povezati je s prehrambenom industrijom te okrupniti zemlju. Druga bitna točka programa je gradnja brze ceste prema Zagrebu.

Pročitajte više