Vakula otkriva što nas čeka za vikend i sljedeći tjedan

Screenshot: HRT 

VRIJEME je još daleko od potpune stabilizacije, u idućim danima očekuje nas promjenjivo vrijeme uz sunčana razdoblja, ponegdje i malo kiše. Od ponedjeljka bi kiše moglo biti nešto više, najavljuje meteorolog HRT-a Zoran Vakula.
 
Subota - bura će oslabiti, malo kiše na istoku zemlje
 
Bura će danas oslabjeti i neće stvarati probleme u prometu kao jučer. 
 
U istočnoj dijelu zemlje očekuje se povremena kiša, uglavnom u jutarnjim i prijepodnevnim satima. Sunčana razdoblja moguća su tek kasnije. Dan će proći uz tiho ili slab vjetar i najvišu dnevnu temperaturu do 13 ili 14 °C.
 
U središnjoj Hrvatskoj nakon nešto hladnijeg jutra očekuje se toplije vrijeme od onog na istoku zemlje i više sunca. Povremeno je moguće da sunce prekriju oblaci, a postoji i mala mogućnost za poneki kratkotrajni pljusak.
 
Na Jadranu uglavnom suho
 
Na sjevernom Jadranu bit će suho i pretežno sunčano, samo u prijepodnevnim satima još u jaku, uglavnom podno Velebita na udare i olujnu buru koja će poslije oslabjeti. Najviša dnevna temperatura poslijepodne dosegnut će 17 ili 18 °C. U gorju je moguća povremena umjerena naoblaka, a najviša dnevna temperatura bit će 12 do 15 °C. 
 
Na srednjem dijelu Jadrana i u unutrašnjosti Dalmacije još će u prijepodnevnim satima ponegdje puhati jaka bura, zatim ponegdje umjeren maestral. Prevladavat će sunčano, povremeno i vedro vrijeme uz najvišu dnevnu temperaturu ponegdje i do 20 °C.
 
Na jugu Hrvatske očekuje se stabilno, vedro i toplo vrijeme. Bura bi trebala tijekom prijepodneva oslabjeti, a temperatura zraka bit će do najviših 19 i 20 °C.
 
Nedjelja - toplo, južina i kiša
 
Nedjelja će na Jadranu biti suha i sunčana, a zapuhat će jugo. Početkom tjedna jugo bi moglo biti olujno, ponovno uz promjenjivo vrijeme i povremenu kišu.
 
Česte kiše očekuju se u ponedjeljak i utorak i na kopnu, no neće biti obilne. U gorju mogućnost ponekog pljuska postoji već u nedjelju. 
 
Temperature zraka bit će iznadprosječno visoke, jutra toplija od današnjeg, a slab mraz moguć je još samo sutra u gorju. 
 
Sljedeći tjedan bit će iznadprosječno topao, a moguće je da takav bude i onaj iza njega. No nakon dva tjedna koja su ispred nas, moglo bi nas iznenaditi opet malo hladnije vrijeme. 

Pročitajte više