Valamar stvara prvi hrvatski hotelski brand

VALMAR je najavio brandiranje hotela Valamar Diamant i Valamar Sanfior. Najveći engleski touroperater Thomson Holiday nagradio četvrti put za redom porečki hotel Neptun te po prvi put rabački hotel Pollux.

Na novinarskoj konferenciji Valamara, tvrtke koja upravlja objektima turističkih kompanija Riviere holding d.d., Rapca d.d., Zlatnog otoka d.d., Puntižele d.o.o. i Dubrovnik-Babinog kuka d.d., predstavljenje su nagrade koje je najveći britanski touroperater Thomson Holiday dodijelio hotelima Neptun iz Poreča te hotelu Pollux iz Rapca te najavljeno brandiranje prva dva hotela - porečkog Diamanta i rabačke Lanterne.

Hotel Neptun je od Thomsona po četvrti put zaredom dobio nagradu za najbolji hotel u Hrvatskoj u kategoriji "Small and Friendly", dok je rabački Pollux nagrađen u prvoj godini kandidiranja u kategoriji "Best Sun Summer Accommodation"

"Ova priznanja su dokaz da je kvaliteta naših usluga i način rada operacija pod upravljanjem Valamara na iznimnom nivou. Smatramo da imamo prostora za poboljšanje, naročito u segmentu investicija. No bez obzira na to Thomson naše hotele prepoznaje po profesionalnosti i kvaliteti, rekao je tom prillikom Konrad Burchardt, direktor prodaje i distribucije u Valamaru.

Thomson Holiday nagrade dodjeljuje na temelju anketa zadovoljstva svojih gostiju u turističkim objektima širom svijeta temeljem brojnih i vrlo zahtjevnih kriterija.

Iza prve nagrade hotelu Pollux stoje znatna ulaganja od 19,5 milijuna kuna u protekle tri godine što je rezultiralo s 5.000 noćenja britanskih gostiju u 2005. - tri puta više nego prošle godine. Neptun istovremeno iz godine u godinu ima sve veći broj noćenja Thomsonovih gostiju, a po broju noćenja britanskih gostiju na prvom je mjestu u Grupi Valamar.

I na nivou Grupe Valamar broj noćenja britanskih gostiju je znanto povećan s prošlogodišnjih 81.000 na 137.000 ove godine.

Najavljeno je brandiranje porečkog hotela Diamant i rabačkog hotela Lanterna. Ti hoteli će od proljeća sljedeće godine i službeno poslovati pod imenom Valamar Diamant i Valamar Sanfior i dalje će imati četiri zvjezdice. Na ovaj način hrvatska hotelska industrija će dobiti prvi domaći brand.

"Valamar će postupno razvijati i druge brandove. Osim branda Valamar stvorit će se brandovi Valamar Club i Valamar Grand. U okviru Valamar Granda za sada samo hotel Dubrovnik President zadovoljava sve kriterije, a brandiranje se očekuje 2007.", kazala je Marja-Francesca Kovač.

U sklopu prezentacije o brandiranju prvih hotela predstavljen je i novi komunikacijski sustav koji je Valamarova informatička podrška tvrtka I.P.T., razvila u suradnji s tvrtkom Iskon internet, a počinje se primjenjivati od 15. prosinca. Ovim projektom ujednačava se pristup internetu i VPN komunikacijska infrastruktura za razmjenu podataka na nivou cijele Grupe.

Tako će baze marketinških podataka svih objekata, evidencije sezonskih radnika, evidencija završenih edukacija, prikupljanje poslovnih transakcija biti raspoložive svima prema zadanim poslovnim pravilima", rekao je Vlastimir Ivančić, voditelj projekta u tvrtki I.P.T.

Pročitajte više