Vandali kamenjem razbili prozor pravoslavne crkve u Karlovcu

KAportal

PRAVOSLAVNA crkva Sv. Nikole u Karlovcu sinoć oko 20.15 sati bila je meta nepoznatih vandala koji su ju gađali kamenjem u prozor na stražnjoj strani, javlja KAportal.

Ista Crkva ne prolazi dobro u zadnja dva desetljeća. Tijekom Domovinskog rata su je više puta pogodile neprijateljske granate, kasnije je dokrajčena miniranjem, srušena do temelja i kasnije je izgrađena replika novcem iz državnog proračuna.

Crkva je već ranije bila meta vandalskih napada pa je stoga vodstvo Eparhije gornjokarlovačke odlučilo žičanim mrežama zaštititi staklene površine. Mreže su postavljene na prednje prozore crkve, ali ne i one sa strane na zadnjem dijelu crkve koji su nastradali u jučerašnjem vandalskom napadu.

Serija krađa

Nedavno se episkop Gerasim obratio i predsjedniku Ivi Josipoviću i premijerki Jadranki Kosor, jer su zaredale krađe zvona sa zabačenih pravoslavnih crkava na području Eparhije gornjokarlovačke, navodi KAportal.

U pismu je episkop naveo da su zvona ukradena iz crkvi u Gornjoj Čemernici, Komogovini i u Velikoj Gradusi, i zamolio predsjednika države i premijerku da svojim autoritetom utječu na ministra unutarnjih poslova Karamarka da poduzme potrebne radnje kako bi se otkrili počinitelji.

Pročitajte više