Vandali napali zgradu Facebooka u Njemačkoj

Foto: 123rf

VANDALI su oštetili zgradu s uredima Facebooka u Hamburgu, razbijena su stakla, bačena boja, a na zidu je sprejem ispisano "Facebook dislike", rekli su iz policije u nedjelju.

U napadu počinjenom tijekom noći sudjelovala je grupa od 15 do 20 ljudi u crnoj odjeći i kapuljačama, policija je pokrenula istragu.

Glasnogovornik Facebooka je rekao da nitko nije ozlijeđen u incidentu i da ne može odmah komentirati mogući motiv za vandalski čin, navodi Reuters.

Facebook je pod istragom u Njemačkoj zbog navodnog propusta da ukloni rasistički i drugi sadržaj koji potiče na mržnju. Ipak, društvene mreža je prihvatila zahtjev njemačkog ministra pravosuđa Heika Maasa i aktivno filtrira objave korisnika.

> Objava ksenofobnih gledišta u Njemačkoj može koštati posla, ali i skrbi nad djecom

Glasnogovornik Facebooka je prošlog mjeseca odbio komentirati istragu, rekavši da "optužbe nemaju vrijednost" i da tvrtka i njeni zaposlenici ne krše njemačke zakone.

Facebook surađuje s grupom FSM koja motri društvene mreže na dobrovoljnoj bazi i prijavljuje "nepodobni sadržaj", a istraga će pokazati jesu li napad izvršile osobe koje zagovaraju ili se protive cenzuri.

Pročitajte više