Vanja Marušić nije došla u sabor. Poslala je pismo

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

GLAVNA državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek sudjeluje na sjednici saborskog Odbora za pravosuđe, koji raspravlja o radu Uskoka i DORH-a u kontekstu aktualnih događaja. Jedna od glavnih tema je nedavna ostavka ravnateljice Uskoka Vanje Marušić, danas zamjenice glavne državne odvjetnice. Marušić na sjednicu nije došla, ali je poslala pismo, prenosi N1.

Pismo bivše ravnateljice Uskoka Vanje Marušić, koje je na početku sjednice pročitao predsjednik Odbora Mišel Jakšić, prenosimo u cijelosti:

"Povodom poziva Odbora za pravosuđe Hrvatskog sabora da kao zamjenica glavne državne odvjetnice Republike Hrvatske sudjelujem na 55. tematskoj sjednici o radu USKOK-a i DORH-a u kontekstu aktualnih događaja i kadrovskih rješenja, koja će se održati u Saboru 9. svibnja s početkom u 10 sati, obavještavam da nisam u mogućnosti odazvati se navedenom pozivu.

Naime, dužnost ravnateljice USKOK-a prestala sam obnašati iz osobnih razloga, a kako sam to i navela u zahtjevu za prestankom rada koji sam kao ravnateljica USKOK-a 18. travnja 2023. podnijela glavnoj državnoj odvjetnici Republike Hrvatske, a što je istog dana objavljeno u priopćenju Državnog odvjetništva Republike Hrvatske.

Slijedom navedenog, budući da se radi o razlozima osobne prirode, smatram kako nema osnove za njihovo daljnje obrazlaganje.

S poštovanjem, zamjenica glavne državne odvjetnice, Vanja Marušić."

Pročitajte više