varaždin obilježio svoj dan

Dan grada Varaždina i blagdan zaštitnika grada Svetoga Nikole obilježeni su danas svečanom sjednicom Gradskoga vijeća u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu.

Antun Požgaj, potpredsjednik Gradskog vijeća, govorio je o tamošnjim ulaganjima u gospodarstvo, uređenju varaždinskih ulica, te aktivnostima na otvaranju gospodarske zone.

Gradonačelnik Ivan Čehok istaknuo je ulogu Varaždina kao grada srednjoeuropskog kulturnog kruga.

Dan grada čestitali su Varaždincima župan Zvonimir Sabati, te načelnik Glavnoga stožera general Petar Stipetić.

Ministar javnih radova, obnove i graditeljstva Radimir Čačić rekao je da treba uložiti još više napora kako bi Varaždin postao sveučilišni grad. ´On također mora postati grad pune zaposlenosti i visoke tehnologije, a Ministarstvo javnih radova, obnove graditeljstva pomoći će ulaganjima u već osmišljene projekte, kao što je Slobodna zona Varaždin´, rekao je Čačić.

Uz Dan grada dodijeljena su i javna priznanja Varaždina za 2002. godinu. Tako je nagradu za životno djelo grada Varaždina dobio Ernest Fišer, dok je nagrada grada Varaždina pripala Brigiti Czeisberger, Ivanu Kreču i Janku Pehardi.

Plaketu grada Varaždina dobili su Vera Kuntner, varaždinski Centar za odgoj i obrazovanje ´Tomislav Špoljar´, Centar za socijalnu skrb, JKD ´Parkovi´, tvrtka ´Ladić-Werner´ i ´Autobusni promet´.

Medalju grada Varaždina dobili su Milivoj Rihtarić, Josip Dubovečak, Nenad Opačić, te Darinka Bunić i Željko Krajan.

Pročitajte više