U Varaždinu krali sve što im je došlo pod ruku

Foto: Hina

DVOJICA mladića, starosti 18 i 20 godina iz okolice Varaždina, počinila su brojne krađe, priopćeno je iz varaždinske policije.

"Sumnja se da je 18-godišnjak u razdoblju od 30 lipnja do 9. kolovoza počinio 16 kaznenih djela krađa, drskih krađa, neovlaštenih uporaba tuđih pokretnih stvari, krivotvorenja isprava, a sve na području Varaždina, Petrijanca, Črnca Biškupečkog, Cestice, Gornjeg Vratna, Radovca, Sračinca, Presečna, Zelendvora i Zaprešića. Isti je u tim kaznenim djelima otuđio više bicikla, mobitela, novčanika, novaca, osobnih vozila, registarskih pločica i jedan motocikl. Ukradene predmete je koristio za osobne potrebe i daljnju prodaju", piše u priopćenju iz policije.

Zajedno su krali na varaždinskom kupalištu Aquacity

"Također se sumnja da je 20-godišnjak zajedno s 18-godišnjakom u Varaždinu na kupalištu Aquacity, 5. kolovoza iz osobnog vozila otuđio dokumente, nakon čega su s drugog vozila otuđili registarske pločice. Kasnije su istog dana u Petrijancu s osobnog vozila također otuđili strane registarske oznake s osobnog vozila, koje tablice su montirali na otuđena vozila i koristili u prometu. Počinjenim kaznenim djelima osumnjičeni su počinili materijalnu štetu koja se procjenjuje na stotinjak tisuća kuna", dodaje se u priopćenju.

18-godišnjak je uz kaznenu prijavu pritvoren, a protiv 20-godišnjaka je podnesena kaznena prijava državnom odvjetništvu.

 

Pročitajte više