Vaso Brkić: Pakla se ne bojim, a mi ćemo građane odvesti do raja

Foto: FAH

GLAVNI tajnik HDZ-a Milijan Brkić za HRT je komentirao najnovije sukobe unutar vladajuće koalicije, posebno onaj oko toga treba li ili ne ukinuti Ministarstvo branitelja.

Na samom početku osvrnuo se na imenovanje zamjenika i pomoćnika u ministarstvima. "Ministri su ti koji će odabrati između ponuđenih kandidata, a Vlada će ih potom imenovati. Sva imena će se znati do kraja sljedećeg tjedna", kazao je.

Kada je u pitanju Vijeće za suradnju između Domoljubne koalicije i Mosta, rekao je da su se uhodali i da sve ide predviđenim tijekom.

"Hajdemo se prestati igrati s najosjetljivijom populacijom"

Izjave nekih ministara da su za ukidanje Ministarstva branitelja nazvao je paušalnim. Smatra da se o tome ne može razgovarati bez sudjelovanja braniteljske populacije.

"O tome se dosad nije razgovaralo, ako i je, mislim da su to osobni stavovi. Hajdemo se prestati igrati s najosjetljivijom populacijom. Nemojmo im krojiti kapu, a da ne pitamo koji broj nose. Politika mora promijeniti svoju zadaću koju ima u društvu, političari moraju služiti narodu, a ne da njima vladaju. Ako politika i uvodi nove obrasce, moramo prvo pitati one na koje će se to odnositi i kakva je njihova vizija", kazao je.

Ranka Ostojića, usprkos tome što je imenovan na čelo Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, ne smatra pogodnim za tu funkciju jer je u prethodne četiri godine bio na čelu ministarstva koje bi sad trebao nadzirati. Problem ne vidi u tome što je veći dio zastupnika Mosta podupro imenovanje Ostojića.

Slučaj Lozančić komentirao je riječima da nije dobro što se u javnosti raspravlja o tako bitnim temama kao što su nacionalna sigurnost jer to upućuje na velike probleme.

Kada je riječ o reformi Vlade rekao je da su se aktivno pripremali sve vrijeme dok su bili u oporbi. "Projekti i programi su gotovi, a u realizaciju se kreće nakon usvajanja proračuna", kazao je.

Naglasio je da javna poduzeća više neće biti politički plijen, a uprave istih će se birati javnim natječajem po principu stručnosti.

"Mi ćemo zemlju odvesti u raj"

Komentirao je i izjavu šefa oporbe Zorana Milanovića koji je rekao da će vladajućima "obećao pakao". Brkić kaže da nas je Milanovićeva politika skoro dovela do pakla, kao i da će se ova Vlada potruditi da država ne ide u tom smjeru, nego prema raju.

"O paklu očito govore oni koji ga se boje. Ja se pakla ne bojim jer ne mislim tamo ni ići. Mi ćemo se potruditi, žrtvovati da naš narod ne ide u smjeru, pakla, nego raja. Idemo biti konstruktivni, gledati što je dobro za građane. Sve političke stranke imaju pravo djelovanja, ali ja bih molio sve kolege u politici da se prestanu baviti nebitnim temama, time tko je bio jučer, tko će biti sutra.. idemo se baviti univerzalnim vrijednostima, da svi od svog poštenog rada mogu živjeti", poručio je.

Pročitajte više