Vatikanski egzorcist: Međugorje je djelo Sotone!

UGLEDNI vatikanski svećenik i jedan od glavnih egzorcista kazao je za talijanski list kako Međugorje predstavlja sve "lukavstvo sotone".

"U Međugorju se sve vrti oko novca,  hodočasnika, kuća za iznajmljivanje i prodaje jeftinog nakita. To je velika sramota i djelo samoga vraga. To je skandal", kazao je 77-godišnji Andrea Gemma.

Njegovu izjavu prenio je i britanski Daily Mail koji je pažnju svrnuo baš na taj dio, da Vatikan javno optužuje grupu ljudi koji tvrde da su Djevicu Mariju u "posljednjih 27 godina vidjeli više od 40 tisuća puta". Šest bosanskih "vidjelica" privuče više od milijun turista godišnje zbog čega lokalni trgovci zadovoljno trljaju ruke, piše list.

Također, ističu kako vidjelice danas žive u ogromnim kućama s osiguranjem, teniskim igralištima i skupocjenim automobilima. Jedan je muškarac, koji je vidio Djevicu Mariju, piše list, čak oženio bivšu kraljicu ljepote iz SAD-a.

Sve je počelo 25. lipnja 1981. godine kada je šestero djece u siromašnom dijelu Hercegovine dotrčalo svećeniku i kazalo da su na obližnjem brdu vidjeli Gospu. Crkvena istraga nije u to povjerovala pa je Vatikan 1985. zabranio vjernicima dolazak na mjesta ukazanja što su mnogi katolici zanemarili.

J.M.
Foto: Arhiva

Pročitajte više