Vatrogasci su jučer imali pune ruke posla i u Rijeci, Opatiji, Crikvenici...

Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL

PODRUČJE grada Rijeke, Opatije, Crikvenice i otoka Krka i Cresa zahvatilo je kišno nevrijeme praćeno jakim vjetrom te je zabilježeno 10 tehničkih intervencija uklanjanja stabala i granja, ispumpavanja vode, saniranja dijelova krovišta i čišćenja kolnika. 

Na ovim je intervencijama sudjelovalo ukupno 29 vatrogasaca s 10 vatrogasnih vozila iz javnih vatrogasnih postrojbi Rijeke, Krka i Crikvenice te DVD-a Kastav i Cres.
    
Na području Zagrebačke županije zabilježeno je ukupno 15 tehničkih vatrogasnih intervencija od čega se najviše odnosilo na ispumpavanje vode iz objekata, a manji dio na čišćenje odvodnih kanala te uklanjanje stabala i granja.

Na intervencijama je sudjelovalo ukupno 47 vatrogasaca s 15 vatrogasnih vozila iz JVP-ova Samobor i Velika Gorica te DVD-ova Rakitje, Strmec, Sveta Nedelja, Dugo Selo i Šenkovec. 

Najteže ipak u Zagrebu 

I na području Varaždina zabilježeno je 10 tehničkih intervencija uklanjanja stabala i granja te ispumpavanja vode dok je na području Kutine i Lipovljana zabilježeno ukupno 6 tehničkih intervencija koje su uključivale ispumpavanja vode iz objekata i uklanjanja stabala s električnih vodova. Na ovim su intervencijama sudjelovali vatrogasci VP-a Kutina i DVD-a Lipovljani. 

U Gradu Zagrebu je zabilježeno preko 100 tehničkih vatrogasnih intervencija, a u ispumpavanjima vode iz mnogobrojnih objekata i podvožnjaka, čišćenjima odvodnih kanala i kolnika te uklanjanju stabala s prometnica sudjelovao je JVP Zagreb i dobrovoljna vatrogasna društva s područja cijelog grada.

Pročitajte više