Već par dana ne zna se gdje je Roko Šimac, osuđen zbog silovanja u Podstrani

Foto: Nestali.hr

OD 15. LISTOPADA nema traga Roku Šimcu iz Splita koji se udaljio s adrese prebivališta.

Kako je objavljeno na stranici nestali.hr, u trenutku nestanka osoba je bila odjevena u crnu sportsku majicu Adidas, tzv. dukserica, donji dio sive sportske trenirke Adidas te tenisice Adidas.

Šimac, rođen 1991. godine, visok je 175 cm i jače je tjelesne građe. Ima crnu valovitu kosu, ovalno lice.

Nestanak se vodi u PU splitsko-dalmatinskoj.

Šimac osuđen za silovanje u Podstrani

Kako podsjeća Dalmatinski portal, Roko Šimac osuđen je prije četiri godine na objedinjenu kaznu zatvora od 4 i pol godine za tešku tjelesnu ozljedu i spolni odnos bez pristanka. Za nanošenje teških tjelesnih ozljeda Šimac je dobio 4 godine zatvora, a za spolni odnos bez pristanka dobio je 8 mjeseci. Usto, Šimac mora platiti 87.000 tisuća kuna sudskih troškova, a u kaznu će mu se uračunati vrijeme koje je proveo u pritvoru - od 17.11.2012. godine do 9.1.2013. godine.

"Kriv je što je 16. 11. 2012. u Podstrani u stanu Tomislava S. u cilju svog seksualnog zadovoljavanja protivno volji oštećene, za koju je znao da mu se ne može oduprijeti zbog privremene duševne poremećenosti izazvane akutnom intoksikacijom alkoholom, u spolovilo i anus ugurao ruku svjestan da joj može nanijeti teške tjelesne ozljede i pristajući na to", navodi se u obrazloženju presude.

Dalmatinski portal objavio je kako će ovih dana Vrhovni sud donijeti konačnu pravomoćnu presudu..

Pročitajte više