Većina roditelja ne provodi dovoljno vremena s djecom

Većina roditelja govori da je važno kvalitetno provoditi vrijeme s djecom, ali mnogi od njih to ne uspijevaju, navodi se u studiji koju su provele organizacije za djecu Boys and Girls Clubs of America i KidsPeace.

Gotovo svi roditelji i staratelji uključeni u studiju, 94 posto, izjavili su da vide povezanost između količine osmišljenog vremena koje odrasli provode s djecom i načina na koji se djeca odnose prema narkoticima i disciplini.

Ipak, mnogi roditelji teško pronalaze dovoljno vremena za djecu i za razmatranje takvih važnih pitanja s njima, stoji u studiji.

Dr. Alvin Poussaint, psihijatar s Harvarda koji je pomagao u nadgledanju studije, kazao je da oko 3,5 milijuna kućanstava - koja predstavljaju 7 milijuna djece i mladih do 18 godina - provodi tjedno jedan sat ili manje u nekoj vrsti fizičkih aktivnosti sa svojom djecom.

Osim toga, u studiji je utvrđeno da pola svih ispitanih roditelja nema dovoljno vremena ili bi željeli da ga imaju više za čitanje djeci i za pomoć u izradi domaćih zadaća.

Više od pola, 56 posto, od 1.000 ispitanih roditelja ili staratelja izjavilo je da su njihova djeca zabrinuta zbog rata i terorizma, ali više od jedne trećine nije razgovaralo sa svojom djecom o tim pitanjima.

Stručnjaci savjetuju roditeljima da provode više vremena u razgovoru s djecom i raznim zajedničkim aktivnostima kako bi prepoznali potrebe svoje djece.

(Hina) kga dgk

Pročitajte više