FOTO Vegani napali riječke mesare: "Koljite svoju djecu, pizda li vam materina"

Foto: Facebook

POZNATI riječki mesari, vlasnici mesnice "Čučković", posljednjih dana na svom su Facebooku dobili niz prijetnji zbog kojih su, kažu, bili primorani zabraniti osvrte na stranici.

"Krizni stožer Mesnice Čučković održao je dana 19. siječnja 2017. u Viškovu izvanrednu sjednicu na kojoj je donio sljedeće zaključke o čemu izvješćuje javnost:

U posljednja dva dana bili smo svjedoci povećanog prisustva veganske populacije na stranicama naše Mesnice.

Kao što su više puta naglasili, cilj im je bio da negativnim recenzijama (mada nikada nisu bili u Mesnici, niti jedu mesne proizvode) sruše ugled Mesnice i da uvjere mesojede tj. svejede u štetnost mesnih proizvoda.
Unatoč njihovim nastojanjima, odjeci njihova napada priskrbili su Mesnici izuzetnu popularnost.

Hvala im na tome!

Što želimo reći? Poštujemo svačiji izbor i nemamo ništa protiv veganske ili vegetarijanske prehrane. Svatko ima pravo zastupati svoje stajalište i to može činiti na svojim osobnim stranicama (na kojima mi ne ostavljamo nikakve komentare niti im pristupamo).

Ovakvim načinom "aktivizma" kakvim su nas bombardirali u zadnja dva dana, zasigurno neće preobratiti svejeda a vegani ionako u Mesnicu ne dolaze. Pa im upozorenje da se ovdje prodaje meso ništa ne predstavlja.

Nikako ne želimo agresivno nametati naše prehrambene navike, ali nam je užasno žao što vegani nikada neće doživjeti ekstazu uslijed stapanja bogatstva okusa telećih jetrica ili pravog izvornog steak-a, da ne govorimo o okusu hrskave svinjske kožice ili dugo pečene juneće potrbušine, uz čašu kvalitetnog vina.
Ukoliko ipak ikada dođete u iskušenje, tu smo za Vas.

Ovime zaključujemo raspravu koja se vodila ovih dana na temu prehrambenih navika uz citat legendarnog Monty Pythonovca Johna Cleesea: "AKO BOG NIJE HTIO DA JEDEMO ŽIVOTINJE, ZAŠTO IH JE ONDA NAPRAVIO OD MESA?"", kroz polušalu su napisali iz Mesnice "Čučković".

Prostački napad

Kasnije su objavili i screenshot jedne od prijetnji.

"Koljite djecu svoju i obitelji svoje, pizda li vam materina umobolna. Da vas sve vidim zaklane i raspale od raka. Sve što činite životinjama da vam se vrati 100 puta većom mjerom. I vama i ovom gnoju ljudskom koji vas financira. Smrt i bolest koljačima", napisala je jedna korisnica Facebooka koja je mesnicu ocijenila jedinicom.


 

Pročitajte više