Veganka slavila ubojstvo mesara u terorističkom napadu u Francuskoj, osuđena na sedam mjeseci uvjetno

Foto: Hina/EPA

U TERORISTIČKOM napadu u Francuskoj proteklog je tjedna ubijeno četvero ljudi, a napadač je identificiran kao 26-godišnji Redouane Lakdim.

Jedna žrtva napada u supermarketu u koji je Lakdim upao je mesar, a povodom tog saznanja jedna je veganska aktivistica na svom Facebook profilu napisala da joj nije žao mesara koji je ubijen u napadu. Uhićena je i prijeti joj kazna zatvora, priopćeno je iz policije.

"Šokira vas kad terorist usmrti ubojicu? Mene ne, nemam ni najmanje sućuti za njega. Uvijek postoji pravda", napisala je veganka.

Prijeti joj pet godina zatvora


Danas se pojavila pred sudom pod optužbom za "odobravanje terorizma", za što je odmah i osuđena na sedam mjeseci zatvora uvjetno. Ovaj slučaj uslijedio je dva dana nakon što je jedan ljevičarski aktivist osuđen na godinu dana uvjetno jer je slavio smrt policajca Arnauda Beltramea, druge žrtve istog napada.

Zbog odobravanja terorizma mogla je biti osuđena na maksimalnu zatvorsku kaznu u trajanju od pet godina i novčanu kaznu u iznosu od 100.000 eura, piše BBC.

Udruženje mesara Francuske uložilo je pravnu žalbu protiv autorice objave na Facebooku koja je uklonjena. Optužena veganka živi u selu Sen Guden, nedaleko od grada Trebesa u kojem se dogodio napad. Odgovornost je preuzeo ISIL.

Pročitajte više