Velebit: Planinari se susreli s tragačima

TROJICA zadarskih planinara, koji su nekoliko dana zatočeni na Velebitu, danas su se nakon 16,30 sati, spuštajući se sa sjeverne strane planine, susreli sa svojim tragačima, javila je ličko-senjska Policijska uprava.

Trojica planinara Nikola Potočnjak, Josip Krpeta i Danijel Nečas Hraste od nevremena su se sklonili u špilju. Budući je riječ o iskusnim planinarima, koji su uza se imali hranu i piće, nije bilo posljedica za njihovo zdravlje, rekao je voditelj Ureda načelnika PU Jozo Milas.

Planinari će biti pregledani u Općoj bolnici u Zadru.

Za njima su do danas tragali pripadnici Gorske službe spašavanja iz Zadra i Gospića, policija, planinari i djelatnici Parka prirode "Velebit". Nestanak Potočnjaka (1976.), Krpete (1973.) i Nečasa Hraste (1959.) policiji je prijavljen jučer, nakon što su se u petak, 8. listopada, s Patricijom Padelin i Vesnom Burčul, također iz Zadra, zaputili na vrh Velebita. No one su se u subotu oko 17 sati zbog lošeg vremena vratile kućama, a Nikola, Daniel i Josip nastavili su put prema planinskom vrhu.

Kako se kućama nisu vratili u nedjelju, 10. listopada, kad je bilo planirano, u ponedjeljak su ih pošle tražiti ekipe GSS-a, a od jučer i interventne policijske postrojbe.

Pročitajte više