Veleposlanik Crne Gore: Slovenci naplaćuju sve, od rasvjete pa do otvaranja boce

BRANKA PEROVIĆA s položaja veleposlanika Crne Gore opozvala je vlastita vlada po hitnom postupku, i to zbog preskupog domjenka kojega je planirao napraviti.

Perović je htio počastiti Slovence i druge goste na dan državnosti Crne Gore, koji se slavi 13. srpnja, međutim ministru vanjskih poslova Milanu Roćenu nije se svidjelo koliko Perović planira potrošiti novca na sve to.

Nesporazum je za podgorički list Vijesti potvrdio i sam Perović. Kazao je da mu je nadležno ministarstvo na raspolaganje dalo samo 6 tisuća eura te da on nije htio po Ljubljani tražiti sponzore. "S obzirom na standardne troškove u Sloveniji, iznos mi se učinio nerealno malim. Netko se u ministarstvu preračunao, misleći da se s istim novcem može prirediti prijam u Skopju i u Ljubljani", kazao je.

"U Sloveniji koktel za jednog gosta u hotelu sa četiri zvjezdice stoji 20 eura i naplaćuje se baš sve, od rasvjete pa do otvaranja svake flaše", drži Perović.

On je također htio gostima ponuditi i neki kulturni sadržaj, poput koncerta ili izložbe. Htio je, naime, pokazati kako je stereotip o "lijenim i nekulturnim" Crnogorcima pogrešan.

J.M.
Foto: Arhiva

Pročitajte više