Velika galerija iz Indonezije: "Mislim da još nismo vidjeli ono najgore"

Foto: EPA

TRI DANA nakon što je tsunami uzrokovan snažnim potresom poharao indonezijski otok Sulawesi, tamošnji glavni grad Palu, u kojemu živi 350 tisuća ljudi je u ruševinama.

Tijela prekrivena ceradama nalaze se posvuda na gradskim ulicama, dok spasioci pretražuju ruševine ne bi li našli preživjele.

U gradu je stanje kaotično. Preživjeli su, piše CNN, uzeli stvari u svoje ruke, i iz trgovina iznijeli hranu i vodu.

Dosad su nađena 832 tijela, no strahuje se da će broj biti puno veći. Ovi dosad nađeni bit će pokopani u masovnu grobnicu već danas kako bi se spriječio razvoj bolesti, piše CNN.

Ovom katastrofom pogođeno je 2,4 milijuna ljudi, a najmanje 17 tisuća njih ostalo je bez svojih domova.

"Mislim da još nismo vidjeli najgore"

Kako piše CNN spasioci još uvijek nisu došli u Dongallu gdje živi oko 300 tisuća ljudi. "Ne znamo što ćemo naći ondje", rekao je Jan Gelfand iz Crvenog križa. "Mislim da još nismo vidjeli ono najgore", dodao je.

Pomoć stiže polako, aerodrom u Paluu je teško oštećen, a bio je i zatvoren 24 sata nakon tsunamija. Nakon što se otvorio, letovi na njemu su ograničeni.

Valovi visoki tri metra pomeli sve

Nakon snažnog potresa tsunami s valovima visokim oko tri metra izbrisao je s lica zemlje sve što se nalazilo na obali - kuće, trgovine i vozila. CNN piše kako je u tsunamiju "nestala" i osmerokatnica.

Pogledajte fotografije.

Pročitajte više