Velika pisanica: Vojno središte "Kukavica" predano županijskim vlastima

BIVŠE vojno nastavno središte Hrvatske vojske "Kukavica" u Velikoj Pisanici, dvadesetak kilometara od Bjelovara, predano je danas odlukom Vladina Povjerenstva za državnu imovinu na petogodišnju uporabu i upravljanje Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Po riječima župana Damira Bajsa Županija će u preuređenje bivšeg vojnog središta iz ovogodišnjeg proračuna uložiti 300.000 kuna. Prostor u šumi s objektima za smještaj ljudi, kuhinjom i športskim terenima, rekao je Bajs, preuredit će se po uzoru na europska iskustva u središte za pripreme i natjecanja mladih športaša, kampiranje, logorovanje i natjecanje izviđača te slikarske i kiparske likovne radionice.

Bajs je istaknuo da je to prvi prostor takve vrste u Hrvatskoj koji je odlukom Vladina Povjerenstva predan na uporabu nekoj županiji.

Na primopredaji središta je voditelj Službe prodaje nekretnina HFP-a Ivan Kovačev istaknuo da je više županija predalo zahtjeve za uporabu sličnih neperspektivnih prostora MORH-a ili MUP-a, a o svemu odlučuje Vladino Povjerenstvo. HFP je obvezan te objekte prodati ili ovisno o odluci Povjerenstva dodijeliti na uporabu.

Pročitajte više