Velika potraga za planinarom u Međimurju. Sudjeluju HGSS, policija, psi, dronovi...

Screenshot: HTV/HRT

Na području naselja Peklenica, nedaleko od Murskog Središća, u tijeku je velika potraga za nestalim mještaninom. 72-godišnjak, inače planinar u dobroj kondiciji, nestao je u nedjelju. U potrazi sudjeluju policajci, vatrogasci, sedam HGSS-ovih stanica, psi tragači, a koriste se i bespilotne letjelice. 

"Starija muška osoba nestala je u nedjelju. Odmah smo pokrenuli u suradnji s Policijskom upravom međimurskom kompletnu potragu. Podigli smo sve resurse. Znači, pretražuje se prvo okolina i mjesta na koja je ta osoba hodala kroz svoje slobodno vrijeme", kazao je za HRT Miodrag Novosel, dopročelnik HGSS-a Čakovec. 

"Više je scenarija, svaka minuta nam je važna"

"Do sada je potraga bila bazirana najviše na kopnenom dijelu, a danas, trećeg dana, pokrenuli smo potragu i na rijeci Muri, koja je u neposrednoj blizini mjesta stanovanja nestale osobe", napomenuo je. Potvrdio je kako je teren vrlo zahtjevan. 

"Dosta velika šikara, ima dosta naplavina, ima dosta vodenih površina. Vrlo je zahtjevan, ali koristimo sve resurse, od bespilotnih letjelica, potražnih pasa... Velika pomoć je Dobrovoljno vatrogasno društvo, koje je stalno prisutno i koje nam tu još omogućuje da što bolje, što kvalitetnije pokušamo naći nestalu osobu što prije", istaknuo je. 

Osvrnuo se i na potencijalne scenarije što se dogodilo s nestalom osobom. "Ima više scenarija, mi pokušavamo odraditi onaj najbolji i da osobu što prije nađemo. Za sad osoba još nije nađena, vjerojatno zato svaka minuta nam je važna da smo na terenu, možda postoji mogućnost da nađemo osobu živu", zaključio je. 

Pročitajte više