Veliki izazov pred Sutlićevim nasljednikom: "Tražimo vodstvo koje će HRT uvesti u EU"

OD DANAS do 11. siječnja je otvoren natječaj za izbor glavnog ravnatelja HRT-a koji bi trebao popuniti mjesto ispražnjeno poslije iznuđenog odlaska Vanje Sutlića. "Traže se najsposobniji, najinovativniji i najkompetentniji lideri i liderice, hrvatski državljani i državljanke ma gdje bili kako bi osigurali da HRT postane i ostane vodeći televizijski i javni servis", slikovito je, ono što se očekuje od novog prvog čovjeka Prisavlja, sažela vijećnica Programskog vijeća Marina Škrabalo. "Treba nam vodstvo koje će HRT uvesti u EU", dodala je.

Umiveno lice HRT-a pokazuje Danko Družijanić

Na Prisavlju se svim silama trude pokazati kako će od danas tamo biti drugačije i bolje, a kaos nastao Sutlićevim upravljanjem nestati za "sedam do deset dana". "Prema vama okrećemo novo lice u poslovanju i u odnosima s javnošću. Otvoreni smo za apsolutno svako pitanje. HRT je veliki brend koji se našao u određenim problemima, ali će se oni brzo riješiti", optimistično je nastupio Danko Družijanić koji je na "najvrućoj glasnogovorničkoj poziciji u Hrvatskoj" zamijenio mirnog i staloženog Janosa Roemera.

Podsjećamo, nekadašnja voditeljska i urednička zvijezda HTV-a na novi posao na starom mjestu se vratio s pozicije glasnogovornika Ingre.

Predsjednik Vijeća: Jamčimo svojim integritetom da će natječaj biti transparentan

Zvonko Milas, još jedno u galeriji novih lica, govorio je kao svježe ustoličeni predsjednik Programskog vijeća pozivajući: "Neka se na natječaj prijave osobe s vizijom i s naše strane jamčimo svojim integritetom da će natječaj biti transparentan."

Reorganizacija, tehnološka modernizacija i vjerodostojnost...

Članovi Vijeća su po tko zna koji put istakli što očekuje najnovije vodstvo Kuće, a to su strateški ciljevi: reorganizacija poslovanja (čitaj smanjenje ogromnog broja zaposlenih), usvajanje tehnoloških inovacija a naravno da nije izostalo i pozivanje na ono čega HRT-u najviše fali - vjerodostojnosti i međusobnog povjerenja među zaposlenicima pri čemu su od javnosti zatražili na duže razdoblje mira koje je potrebno kako bi se sve od navedenoga ostvarilo. Ili kako je to sažela Marina Škrabalo - "Očekujemo poticajnu radnu atmosferu".

Iščekujući Hloverkino ozdravljenje

"Pokušao sam razgovarati s Hloverkom Novak Srzić, ali doista je prilično bolesna i otežano govori", otkrio je v.d. glavnog ravnatelja HRT-a Josip Popovac nakon što mu se postavilo pitanje hoće li novo vodstvo HTV-a uvažiti zahtjeve bivšeg ravnatelja Televizije da se zbog kaotičnog stanja u Informativnom programu razriješi glavna urednica Hloverka Novak Srzić. Popovac je dodao da će svakako razotkriti taj prijedlog za što je zadužena radna skupina sastavljena od novinara i pravnika s HTV-a, ali je upozorio da je svakako potrebno čuti drugu stranu odnosno verziju Hloverke Novak Srzić. Popovac je nakon toga u kraćem nadahnutom govoru izložio manifest svog kako ga je nazvao v.d. ravnateljstva HRT-a.

"HTV je za ove prostore Hollywood!"

"Kriza popravljanja u Kući dovela je do nepovjerenja javnosti u HTV. Naše 'tehničko' vodstvo će učiniti sve da se u razdoblju od sedam do deset dana vrati mir na HRT. HTV je Hollywood za ovaj dio Europe i najvrjedniji hrvatski brend, a ja vas uvjeravam da ćemo učiniti sve i to u najkraćem vremenu da to i ostane."

Dotjerani Etički kodeks će postati biblija Prisavlja

Osim izlizane "vjerodostojnosti" na koju se na HRT-u toliko pozivaju druga složenica koja se na HRT-u najčešće koristi je Etički kodeks koji će također zasjati u novom ruhu. "Kada ga dotjeramo Etički kodeks mora postati sveto pismo ove kuće", rekao je Popovac.

Napaćeni Roemer traumatična iskustva iz glasnogovorničkih dana na HTV-u prenosi mlađim naraštajima

Predstavljajući Družijanića svi su bili puni hvale za doskorašnjeg glasnogovornika HTV-a Janosa Roemera kojem su se zahvalili na tome što je u često nemogućim i kaotičnim uvjetima rada na HRT-u i sjednicama Programskog vijeća uspijevao zadržati mir i dostojanstvo istovremeno opskrbljujući javnost informacijama. Specifična iskustva koja je stekao na dosadašnjem radnom mjestu nekadašnji radijski voditelj sada će prenositi na mlađe naraštaje u edukacijskom centru HRT-a.

Pročitajte više