Veliki njemački lanac hotela primat će samo cijepljene goste

Foto: EPA

NJEMAČKI lanac hotela Allsun u budućnosti će od gostiju tražiti da budu cijepljeni protiv koronavirusa, objavio je danas Alltours, tvrtka vlasnik tog lanca. 

Nova politika za svih 35 hotela lanca Allsun, lociranih na španjolskom otoku Mallorci, Kanarskim otocima i u Grčkoj, na snagu će najvjerojatnije stupiti 31. listopada, ovisno o napretku cijepljenja u Njemačkoj, priopćio je Alltours u petak. 

Time će njemačka tvrtka postati jedna od prvih koja uvodi takvo pravilo u vrijeme dok vlade i turističke organizacije razmatraju kako vratiti turistički sektor na noge dok pada broj zaraženih i raste broj cijepljenih. 

Dok se ne cijepi veći broj ljudi, tražit će negativan test

"Želimo svim našim gostima pružiti najveću moguću sigurnost kako bi mogli uživati u svom odmoru", rekao je vlasnik Alltoursa Willi Verhuven, a prenosi Reuters.

Dok se kasnije u godini ne cijepi veći broj ljudi, lanac Allsun će od gostiju tražiti negativan PCR ili antigenski test, ne stariji od 48 sati.  

Britanska tvrtka Saga prošli je mjesec objavila da će se putnici na njezinim kruzerima također morati cijepiti prije ukrcavanja. 

Njemačko-engleska tvrtka TUI u prosincu je pak objavila da ne planira odbiti turiste koji se nisu cijepili. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više