Veliki požar u CIOS-u, mobilizirani svi zagrebački vatrogasci: "Štitimo grad"

Video: Index, čitatelji Indexa Foto: Aleksandar Hatzivelkos, Marko Prpić/Pixsell, čitatelji Indexa

U ZAGREBU je buknuo još jedan požar! Tek što su vatrogasci uspjeli staviti pod kontrolu požar u Heinzelovoj ulici, u 20 sati buknuo je novi u CIOS-u na Jankomiru. Nešto prije 22 sata požar je lokaliziran i sada vatrogasci saniraju požarište. U zapadnom dijelu grada osjeća se snažan smrad. 

"Cijelo Špansko je zagušeno smrdljivim dimom", javlja nam čitatelj. Isto javljaju čitatelji iz Donje Kustošije.

Oko 22 sata oglasio se i zagrebački Ured za upravljanje hitnim situacijama.

"Požar u Heinzelovoj i požar u C.I.O.S.-u su lokalizirani. Požar u Heinzelovoj je gasio 41 vatrogasac s 12 vozila. Radi se o požaru skladišta površine oko 1000 m2.

Požar u CIOS-u, gasi 85 vatrogasaca i  23 vozila, a radi se o požaru otpada površine oko 20 x 20 m. Sva vatrogasna pričuva kao i dobrovoljni vatrogasci su povučeni u postaje i štite grad, dok su ekipe na terenu. Na terenu su i dalje dežurni službenici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

U gašenju požara je jedan vatrogasac lakše ozlijeđen. Nakon završetka gašenja, obavit će se očevid te će se znati uzrok nastanka požara", stoji u priopćenju.

Ovo je peti požar u CIOS-u u protekle četiri godine.

Kako javlja reporterka Indexa, osjeća se velik smrad po spaljenoj plastici i teško se diše u blizini. Vidi se ogroman oblak dima.

Vatrogasci gase požar sa svih strana. Dim se širi u smjeru Španskog i Prečkog i uopće se ne vidi kraj dima. Policija nikoga ne pušta blizu. 

Čitatelji javljaju da se jak smrad osjeća i u Donjoj Kustošiji.

Gust dim vidio se u cijelom zapadnom dijelu grada. Čule su se sirene vatrogasaca diljem grada. Dio vatrogasaca uputio se s tek saniranog požarišta na Heinzelovoj prema zapadu grada gdje gori zgrada CIOS-a.

CIOS je tvrtka za prikupljanje i preradu otpada. Osnovao ju je Petar Pripuz, koji je optužen zajedno sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem zbog malverzacija vrijednih 25 milijuna kuna. 

Prvi požar u Heinzelovoj, vatrogasci su se satima borili s buktinjom

Iza 18 sati buknuo je veliki požar u Zagrebu. Gust crni dim vidio se iz gotovo cijelog grada. Vatrogasci su nakon više od sat vremena uspjeli požar staviti pod kontrolu, a nešto prije 21 sat je ugašen. Još uvijek je u tijeku saniranje požara.

Kako neslužbeno doznajemo, nema ozlijeđenih, nitko nije bio u zapaljenoj zgradi. Riječ je o napuštenom objektu bivše klaonice u kompleksu stare Zagrepčanke u Heinzelovoj 66. No u kompleksu se nalaze i uredi nekoliko tvrtki.

Ukoliko imate slike i videozapise događaja molimo šaljite ih na desk@index.hr ili u inbox na Facebooku.

Pročitajte više