TODORIĆ DOŠAO PRED DOBAVLJAČE Sastanak završen za manje od sat vremena

Foto: Goran Stanzl/Pixsell, Google maps, Index, Pixsell

VELIKI dobavljači Agrokora, njih 40-ak, i vodstvo tog koncerna u ponedjeljak su u Zagrebu, u upravnoj zgradi Konzuma oko 11 sati započeli razgovore o situaciji u toj najvećoj privatnoj kompaniji u Hrvatskoj.

Kako javlja N1 na sastanku se očekuje i Ivica Todorić, no on još uvijek nije viđen. Nakon sastanka neće biti izjava za medije, najavili su.

Vrlo kratki sastanak

Sastanak je završio još prije podneva.  Čini se da dobavljači nisu bili prezadovoljni kratkim sastankom nakon kojega je Agrokor poslao priopćenje medijima koje prenosimo u cijelosti:

"Danas je u prostorijama Konzuma u Zagrebu održan sastanak Agrokora i tridesetak njegovih dobavljača, kojem je prisustvovao i predsjednik HGK Luka Burilović kao predstavnik srednjih i malih dobavljača s jedne strane te Ivica Todorić, predsjednik Agrokor koncerna, Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma, Ljerka Puljić, članica NO Agrokora i njihovi suradnici s druge strane.

Cilj sastanka bio je informirati dobavljače o trenutnim aktivnostima Agrokora kao i o daljnjim planovima Koncerna u procesu stabilizacije, vezano uz međusobno poslovanje.

Predsjednik Koncerna upoznao je sudionike sa stanjem u Koncernu i planovima za nastavak poslovanja. Tom prigodom zahvalio je pristunima i svim ostalim dobavljačima, njih oko 6000, koji su u proteklom periodu u obostranoj suradnji davali snažnu podršku Agrokor koncernu.

Agrokor o rokovima plaćanja

Na sastanku je izražen stav da je najveći teret stabilizacije Agrokora podnijela sama kompanija, a odmah nakon nje upravo njezini dobavljači.

Potvrđeno je i da će se menadžment kompanije u potpunosti založiti da rokovi plaćanja budu u skladu s onim ugovorenima.

Vezano uz proces restrukturiranja Agrokor koncerna, a kojem su dobavljači dali značajan doprinos, učinit će se sve na zaštiti njihove izloženosti prema Koncernu.

Potvrđen je obostrani interes za nastavak poslovne suradnje s ciljem zajedničkog rasta.

Dobavljači su danas istaknuli da je Agrokor jedan od njihovih najznačajnih partnera te su spremni i dalje dati snažnu podršku u restrukturiranju kompanije, ali isto tako očekuju da će se u tom procesu maksimalno štititi njihovi interesi.

Dogovoreno je da će Agrokor i njegovi dobavljači nastaviti održavati redovitu međusobnu komunikaciju."

Pročitajte više