Ogroman uspjeh hrvatske firme, igra za mobitel im je ušla u top 10 u Velikoj Britaniji

Foto Nanobit, Google Play

HRVATSKI proizvođač mobilnih igara Nanobit, koji je u deset godina rada postao globalno poznat igrač u svojoj branši te ima više od 100 zaposlenih, postigao je još jedan velik uspjeh. Njihova igra My Story ušla je među deset najpopularnijih na Apple Storeu u Velikoj Britaniji.

"Upravo je naša nova igra, My Story, ušla u Top 10 najpopularnijih igara u Velikoj Britaniji na App Storeu. Trenutno je na poziciji 8.


Svi smo super uzbuđeni jer ovo je rezultat rada cijelog tima u proteklih skoro dvije godine!

Ovo je ujedno najveći rezultat koji smo kao Nanobit postigli sa našim igrama u proteklih, evo već 10 godina", napisao je na Facebooku Alan Sumina iz Nanobita.

Nanobit su prije deset godina pokrenuli Alan Sumina i Zoran Vučinić. Osnovani 2008. godine, kada su u Nanobitu bile samo dvije osobe, danas imaju urede u Zagrebu, Budimpešti i Bukureštu, preko 70 naslova, preko 100 zaposlenih...

Njihovi najpopularniji naslovi Hollywood Story, Superstar Life, Chef Town i Fashion City 2 su nerijetko istaknuti kao preporučene aplikacije Google i Apple Storea.

Nanobit je nositelj nagrada Zlatni ključ koju dodjeljuje HIZ (Udruga Hrvatski izvoznici) za najboljeg malog izvoznika, Zlatna bilanca, Deloitte za najbrže rastuće tvrtke Srednje Europe, Prijatelj studenata kao i najprestižnije, prvog hrvatskog EY Poduzetnika Godine.

Prošle godine Nanobit se, treći put, našao i među šest kompanija iz Hrvatske na listi 500 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki EMEA regije koju objavljuje Deloitte.

Igra u kojoj donosite odluke koje utječu na daljni tijek radnje

MyStory je igra koja igraču omogućuje da svojim odlukama utječe na daljni tijek igre.


"Dobrodošli u moju priču, igru u kojoj ste izabrali svoj put i napisali svoj život", piše u opisu igre na Google Playu.

Poanta igre je da svaka odluka koju igrač odabere može promijeniti tijek čitave igre. Zato odluke, napominju u opisu igre, treba "mudro donositi".

U skladu sa svojim odlukama, igrač će biti više ili manje popularan među suigračima. Igra tako nudi cijeli aspekt virtualnih karijera, u njoj možete biti propali student ili filmska zvijezda. Britancima se taj koncpet, očito je, dopao.

A dokaz da igrači vole ovu igru su i ocjene. Igra na Appstoreu ima ocjenu 4,4 što je prilično visoko. I reakcije igrača u komentarima uglavnom su pozitivne.

Na iOS platformama igra stoji još bolje. Ocijenilo ju je preko 12.000 ljudi, a ima ocjenu 4,5. Školskim rječnikom, dovoljno za odličan.

Pročitajte više