velimir ronkulin pušten iz pritvora

Velimir Ronkulin, jedan od vođa splitske Torcide, pušten je danas nakon mjesec dana iz pritvora koji mu je bio određen nakon uhićenja pod sumnjom da je organizirao skupinu mladića koji su napali navijače Dinama 6. prosinca prošle godine u Dugopolju kod Splita.

Na Županijskom sudu u Splitu doznaje se kako je istražni sudac Mlađan Prvan istodobno uz puštanje iz pritvora Ronkulinu odredio zaštitnu mjeru zabrane odlaska na sportske događaje u Hrvatskoj do daljnjega i zabranu približavanja navijačkim skupinama.

Odluku o Ronkulinovu puštanju iz pritvora sudac Prvan donio je pošto su ispitani svi svjedoci, što je, osim težine počinjena djela, bio jedan od uvjeta za zadržavanje u pritvoru po odluci Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Splitu donesenoj na žalbu njegovih odvjetnika potkraj prošle godine.

Ronkulin je kazneno prijavljen zbog sudjelovanja u skupini koja je počinila kažnjivo djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnim činom ili sredstvom. Ista je kaznena prijava podignuta još protiv 15-ak osoba, među kojima je i Jakov Vlastelica koji je osumnjičen i za pokušaj ubojstva. Vlastelica je osumnjičen da je u napadu na navijače Dinama iz Zagreba upravo on u njihov automobil ubacio zapaljenu "benglaku". Vlastelica je potkraj prošle godine pušten iz pritvora dva tjedna nakon uhićenja s još trojicom osumnjičenika koji nisu bili pritvarani.

(Hina) dstr ln

Pročitajte više