Veočić: "Đuro Đaković" nije odgovoran što se nisu rabile protugradne rakete

DIREKTOR Alatnice u tvrtki "Đuri Đakoviću" Nikola Veočić danas je izvijestio da se rakete za protugradnu obranu servisiraju po planu, ustvrdivši da ta tvrtka nije odgovorna što nisu upotrebljavane protugradne rakete za nevremena prošlog vikenda kao što je to naveo direktor Državnoga hidrometeorološkog zavoda Branko Gelo na današnjoj konferenciji za novinare.

U Državnom hidrometeorološkom zavodu danas je rečeno da tvrtka "Đuro Đaković" nije u dogovorenu roku predala 2686 protugradnih raketa koje su bile vraćene na remont jer nisu mogle dosegnuti potrebnu visinu za razbijanje oblaka.

Veočić je objasnio da je iz dinamike servisiranja vidljivo da su rakete u goričkom Radarskom centru vraćene prije gotovo mjesec dana i da su mogle biti upotrijebljene u zadnjem nevremenu u Brodskom Stupniku.

"Rakete su sa servisiranja vraćane sukcesivno, a posljednjih je 248 Radarskom centru u Varaždinu vraćeno 16. kolovoza", tvrdi Veočić.

Netočnima je ocijenio i tvrdnje da na proizvodnji raketa "Đuro Đaković" zaradi 1,5 do dva milijuna eura.

"Na ugovorima koji vrijede oko četiri milijuna kuna, uključivo i repromaterijal, kakve smo sklopili 2002. i 2003. nije moguće zaraditi 1,5 do dva miilijuna eura kako tvrdi Gelo", naveo je Veočić.

Pročitajte više