Vesna Balenović ponovno izbačena iz sudnice

ZBOG nepoštivanja suda bivša djelatnica Ine Vesna Balenović danas je kažnjena s tisuću kuna i izbačena iz sudnice zagrebačkog Općinskog suda, na kojemu se vodi spor koji je, zbog klevete, protiv nje pokrenuo predsjednik Uprave Ine Tomislav Dragičević.

Balenović, koja je na suđenju bez odvjetnika, danas je trebala ispitivati bivšeg direktora Ine Davora Šterna, no izbačena je iz sudnice nakon što je sutkinji, koja ju je upozorila da svjedoku mora postavljati pitanja vezana uz slučaj, odgovorila da joj ne sude pravedno i da ju "izuzima sa slučaja".

Kako Balenović neko vrijeme nije izlazila iz sudnice, ustrajavajući da joj Štern odgovori na pitanje ima li amneziju, mašući jednim njegovim intervjuom, sutkinja Natalija Glumičić Šćekić pozvala je pravosudnog policajca koji je tuženu otpratio na hodnik.

Izlazeći iz sudnice Balenović je sud prozvala nemoralnim i korumpiranim, a posebno je sutkinji zamjerila izjavu da joj sudnica "nije tv-emisija, javna tribina niti tiskovna konferencija".

Sutkinja je potom zaključila sudski postupak, a presuda bi trebala biti objavljena sutra.

Dragičevićeva odvjetnica ostala je pri tužbi, ocjenivši da je tužena "de facto" priznala kazneno djelo, zbog čega je predložila dulju uvjetnu zatvorsku kaznu.

Predsjednik Uprave Ine Tomislav Dragičević tužio je Vesnu Balenović zbog njenog prošlogodišnjeg intervjua u Novom listu u kojem je prozvala rukovodstvo Ine da nije spriječilo kriminal u toj tvrtki. Iste navode ona je nekoliko dana kasnije ponovila na tiskovnoj konferenciji HSLS-a, što su mediji također prenijeli.

Osim Dragičevića, tužbu protiv Vesne Balenović iz istog je razloga podnio i bivši potpredsjednik Vlade i Nadzornog odbora Ine Slavko Linić.

Ona je pak protiv čelnika Ine zbog navodnih malverzacija podnijela kaznenu prijavu, koju je Državno odvjetništvo nedavno odbacilo, nakon gotovo tri i pol godine predistrage.

Današnje izbacivanje iz sudnice Vesni Balenović nije prvo u ovim postupcima, a posljednji put pravosudni policajci izveli su je iz raspravne dvorane u sporu protiv Linića, kada je također svjedočio Davor Štern.

Pročitajte više