Veteranima se ne sviđa program za Oluju, sastali se s ministrima

Foto: N1

MINISTRI hrvatskih branitelja, obrane i unutarnjih poslova Tomo Medved, Damir Krstičević i Davor Božinović sastali su se danas poslijepodne s predstavnicima veteranskih udruga kako bi uskladili protokol obilježavanja 23. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja 5. kolovoza u Kninu.

Naime, dio veteranskih udruga nije bio zadovoljan protokolom prema kojem bi središnje obilježavanje 23. obljetnice Oluje bilo na kninskoj tvrđavi umjesto na glavnome Trgu dr. Ante Starčevića.

Uoči sastanka, koji se održava u Ministarstvu hrvatskih branitelja, većina sudionika nije davala izjave, no ministar Krstičević novinarima je rekao da su obilježavanje Oluje na kninskoj tvrđavi i na glavnome trgu jedno.

Na pitanje boji li se veterana i mogućih zvižduka članovima vlade, ministar je odgovorio protupitanjem: "A zašto?" Istaknuo je da je i sam veteran te da je svaki dan s veteranima u kontaktu.

"Ako ih ipak bude (zvižduka), to je demokracija", dodao je Krstičević.

Veteranske udruge i organizatori - ministarstva branitelja, unutarnjih poslova i obrane - spore se oko lokacije održavanja ovogodišnje proslave u Kninu. Organizatori su htjeli da se najveći dio protokola, uključujući i govore državnog vrha, održi na platou kninske tvrđave, no protiv toga su gotovo sve veteranske udruge koje ustrajavaju da glavni dio proslave bude na Trgu dr. Ante Starčevića. U braniteljskim krugovima tvrde kako organizatori ustrajavanjem da proslava bude na Tvrđavi zapravo žele izbjeći moguće zvižduke dužnosnicima.

Pročitajte više