Tko je dogovarao sastanke Kolinde u SAD-u? Vice Blagaić: Upoznao sam konzula i Blackarda, i to je to

Foto: HRT

AMERIČKI biznismen Jeffory Blackard pohvalio se kako je upravo on dogovorio sastanke predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u SAD-u, i to nakon što ga je kontaktirao konzul u Los Angelesu Siniša Grgić s molbom da je poveže s ljudima bliskim Donaldu Trumpu.

Grgića i Blackarda upoznao je, pak, njegov poslovni partner, poznati splitski poduzetnik Vicenco Blagaić, koji je početkom godine također boravio u SAD-u. Blagaić za Index tvrdi da je sve na tome i ostalo, odnosno, da on nije organizirao susrete predsjednice, već su taj dio odradili Grgić i Blackard.

Blagaić bio u SAD-u kad i Kolinda

"Ja sam ih samo upoznao, s ovim što se kasnije događalo, nemam veze. U SAD-u sam bio poslovno", bio je Blagaić samozatajan. Kaže da je put preko bare bio uspješan, ali da će se o tome više čuti u skoro vrijeme.

Blackard je poznat po biznisu s nekretninama, u Teksasu je podigao repliku Supetra, a s Blagaićem surađuje na projektu Tri sestrice. Blackard je bio pun hvale na komunikacijske vještine predsjednice Grabar Kitarović koja se susrela i s bivšim senatorom Rickom Santorumom, koji je uz pomoć Blackarda 2012. pokušao izboriti republikansku nominaciju za predsjednika.

Pročitajte više